Tennis

Els mites contra els humans

Tennis. Nadal, que encara no l’ha guanyat mai, Djokovic i Federer s’enfronten als Medvédev, Thiem, Zverev, Tsitsipas i Berrettini, els estendards de la nova fornada en la copa Masters

El big three incombustible del tennis mundial –Rafa Nadal (1), Novak Djokovic (2) i Roger Federer (3)– afronta el repte de la copa Masters a partir de demà a l’O2 de Londres davant dels cinc màxims exponents de la nova generació que els admiren i que segurament també tenen ganes que pleguin per poder començar a manar de veritat. De fet, les ATP Nitto Finals, el nom oficial de la copa Masters, són l’única competició de gran volada al marge dels quatre Grand Slams en què alguns dels nous talents han pogut alçar la veu i el títol. L’alemany Alexander Zverev va obtenir la corona de mestre l’any passat en el mateix escenari superant en la final Novak Djokovic. El campió del 2017 va ser el búlgar Grigor Dimitrov, que no s’ha classificat. A banda del títol, de prou valor intrínsec, el torneig decidirà el número 1 a final de curs. Nadal és el nou capdavanter del rànquing i Djokovic aspira a recuperar el tron i eixugar els 640 punts de marge –9.585 per 8.945– que té el manacorí respecte a ell, però haurà de filar molt prim en una competició en què els triomfs de la prèvia sumen 200 punts cadascun i en què el campió invicte obté 1.500 punts. El guanyador en la semifinal acumula 400 punts més i el títol n’atorga 500.

Curiosament, Rafa Nadal, que amb 19 títols de Grand Slam és el segon de l’era oberta, rere Roger Federer (20), té l’espina clavada del Masters. Va perdre les finals del 2010 contra Federer, que té sis títols (2003, 2004, 2006, 2007, 2010 i 2011), i el 2013 contra Djokovic, que ha obtingut cinc corones (2008, 2012, 2013, 2014 i 2015). Debutarà dilluns en el torn de nit contra Zverev. La copa Masters arrencarà demà amb el partit entre el serbi Novak Djokovic i l’italià Matteo Berrettini i el que enfrontarà el suís Roger Federer i l’austríac Dominic Thiem. Nadal, que va confirmar dimarts la seva presència en el torneig en tenir només una “petita distensió” a l’abdominal, ha vençut Zverev en les cinc ocasions en què s’han enfrontat, encara que mai ho han fet sota sostre.

La gran sorpresa ha estat la classificació de l’italià Matteo Berrettini, revelació de l’any. També ha fet el millor curs de la seva història el veterà i polivalent castellonenc Roberto Bautista, que tanca la temporada novè i que, per tant, és el primer reserva si algú pren mal.

LA DADA

L’alemany Zverev defensa el títol que va conquerir el 2018 en la final contra Djokovic
Grup André Agassi
(1) Rafa Nadal,
(4) Daniïl Medvédev,
(6) Stefanos Tsitsipas i
(7) Alexander Zverev
Grup Björn Borg
(2) Novak Djokovic,
(3) Roger Federer,
(5) Dominic Thiem i
(8) Matteo Berrettini
Ordre de joc. Demà
N. Djokovic - M. Berrettini 15 h R. Federer - D. Thiem 21 h

Quatre títols catalans: dos d’individuals i dos de dobles

El català Marcel Granollers i l’argentí Horacio Zeballos han acabat dotzens la cursa cap a Londres, el rànquing de parelles que determina la presència en la copa Masters, i només hi accedien les vuit primeres. Granollers tanca el curs en la 25a posició de l’ATP de dobles i és el 112è individual. Per tant, no hi haurà cap català tampoc en dobles. L’últim representant de casa va ser el mateix Granollers, que va obtenir el títol el 2012 al costat de Marc López. També van jugar el 2013 i el 2014 i López va repetir el 2016 amb Feli López. L’altre ceptre de dobles el van guanyar Manuel Orantes i Joan Gisbert el 1975 a Estocolm. En tota la història de la competició, dos catalans van obtenir el títol individual, Manuel Orantes (1976) i Àlex Corretja (1998).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)