Waterpolo

La revàlida europea

El CN Sabadell es juga el títol de la supercopa d’Europa contra l’Orizzonte Catània i enceta la fase preliminar de l’Eurolliga després d’un inici de curs titubejant, en què ja ha encaixat dues derrotes en vuit jornades de la lliga estatal

L’Astralpool CN Sabadell viu en una dimensió desconeguda en l’última dècada. Com a vigent campió de l’Eurolliga, avui aspira a conquerir la seva quarta supercopa d’Europa a Can Llong (19.30 h) contra l’Ekipe Orizzonte de Catània i a partir de divendres al mateix escenari buscarà un lloc en els quarts de final de la màxima competició continental contra l’UVSE Budapest, l’Utrecht i el SIS Roma. Tradicionalment, el conjunt sabadellenc arribava a les grans cites europees amb els deures fets en les competicions estatals, però aquest cop el debut continental es produirà després d’haver perdut la supercopa d’Espanya contra el CN Mataró, en la tanda dels penals, i havent encaixat dues derrotes –contra el mateix equip mataroní i el Mediterrani– en les quatre últimes jornades de lliga, que el situen momentàniament en un sorprenent tercer lloc. Amb aquest panorama, és normal que conceptes com “canvi de xip” o “punt d’inflexió” apareguessin ahir en la jornada prèvia a la supercopa.

Amb tot, la capitana Maica García reivindica les possibilitats del seu equip. “És la setmana amb majúscules. Ja teníem ganes de jugar aquesta final. Ja hem disputat la copa Catalunya i la supercopa d’Espanya, i hem tingut dues derrotes a la lliga, però ara parlem d’Europa, és un canvi de competició i suposa un punt d’inflexió per a nosaltres. Som les vigents campiones d’Europa i hem de demostrar que encara podem plantar cara i que volem aconseguir aquesta copa, i que volem guanyar tot el que puguem; encara no s’ha decidit res”, sentencia.

Un equip per cohesionar

Més enllà dels reforços dels rivals, la boia sabadellenca treia ferro a les dues derrotes en la lliga i considera que tot plegat és una qüestió de temps: “Som un equip totalment diferent. Hi ha jugadores joves i estrangeres, i al final tot costa d’ordenar. Abans teníem un equip molt fet, amb moltíssima experiència i ordre. No calia fer tàctica, no calia parlar perquè ens coneixíem moltíssim. Ara la filosofia és diferent i ens hem de cohesionar de mica en mica, però costa.” Maica considera que la supercopa i els primers partits de l’Eurolliga són un bon moment perquè l’equip ofereixi el seu millor waterpolo. “Amb un títol en joc sempre hi ha un plus de motivació, i el caràcter i l’ambició continuen essent aquí”, etziba.

En aquest sentit, el tècnic David Palma va buscar un símil futbolístic: “Podríem agafar els exemples del Barça o del Real Madrid, que a vegades no funcionen molt bé a la lliga, i tenen aquesta capacitat d’arribar a la competició europea i canviar de xip. Penso que tenim qualitat per fer-ho, tot i que no estiguem amb el millor feeling per les dues derrotes i perquè les jugadores canadenques [Monika Eggens i Gurpreet Sohi] fa pocs dies que s’entrenen amb nosaltres.” Pel que fa al rival, comenta: “Juguen molt a la italiana [hi ha set jugadores de la selecció transalpina], molt agressives, els encanta el joc de contacte i si entrem en aquesta guerra són molt perilloses.” L’Orizzonte també s’ha reforçat amb dues jugadores canadenques, Joelle Bekhazi i Hayley McKelvey, i té com a màxim referent ofensiu Arianna Garibotti. La portera catalana Laura Ester, tot i les dues ensopegades en la lliga, no creu que l’equip arribi al partit amb més motivació. “Una supercopa d’Europa sempre és especial i les ganes són les mateixes que en les anteriors que hem jugat”, sentencia.

Els campions
2006/07 Budapest Honved
2007/08 Fiorentina Nuoto
2008/09 Orizzonte Catània
2009/10 Vouliagmeni
2010/11 Vouliagmeni
2011/12 Pro Recco
2012/13 Nantes Imperia
2013/14 CN Sabadell
2014/15 CN Sabadell
2015/16 Olympiacòs
2016/17 CN Sabadell
2017/18 Kinef Kirixi
2018/19 Dunaujvaros
Una supercopa d’Europa sempre és especial i les ganes són les mateixes que en les anteriors que hem jugat
Laura Ester
No arribem amb el millor ‘feeling’, però és una altra competició i tenim capacitat per fer un canvi de xip
David Palma
És una setmana amb majúscules; un punt d’inflexió. Hem de demostrar que som les campiones d’Europa
Maica García
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)