Els quatre catalans perden en la primera jornada de l’Eurolliga

Waterpolo. L’Astralpoool Sabadell cau a casa contra l’Utrecht (7-11), el CE Mediterrani es derrotat per l’Olympiacòs (13-8) i en el mateix grup el CN Mataró es superat pel Dunaujvaros (15-10). El CN Sant Andreu no pot fer res contra l’Orizzonte (14-7)

La primera jornada de la fase preliminar de l’Eurolliga femenina no és bona pels quatre equips catalans que la disputen i tots perden els seus partits. L’Astralpool Sabadell inicia la defensa del seu títol amb una derrota en la seva piscina contra l’Utrecht holandès per 7-11 en el grup F. Un 0-2 inicial no el pot remuntar en cap moment i arriba a perdre per 2-6. En el tercer quart s’apropa fins a un ajustat 7-8 però mai empata el partit. La canadenca Gurpreet Sohi marca quatre gols, i Sílvia Morell, Monika Eggers i Maica Garcia en fan un cada una.

El primer en entrar en acció és el Mediterrani que perd contra l’Olympiacòs grec per 13-8, l’amfitrió del grup E. Les barcelonines aguanten bé la primera meitat (5-3) però són superades en el tercer quart i un parcial de 6-1 sentencia el partit, tot i que en el quart es refà un mica i guanya el parcial (2-4). Roser Tarragó marca cinc gols, Carla Toha dos i Helena Dalmases un. En l’altre partit del grup el Mataró cau contra el Dunaujvaros hongarès per 15-10 després de dominar en l’inici. Les mataronines tenen un 4-6 en l’inici del tercer quart però encaixen quatre gols consecutius i arriben al descans amb un ajustat 9-8 en contra. En la segona part les hongareses es distancien definitivament. Irene González i Clara Cambray marquen tres gols, Anna Gual dos i Brigitta Games i Laura Vicente un.

El Sant Andreu també es veu les cares amb l’amfitrió en el grup H que es juga a Catània (Itàlia) i perd per 14-7 contra l’Orizzonte. Les barcelonines fan uns bons primers deu minuts (2-2) però a partir d’aquí les italianes marquen quatre gols consecutius i s’arriba amb un 7-3 al descans. En la segona meitat l’Orizzonte amplia la seva avantatge poc a poc. Alejandra Aznar marca dos gols, mentre que Noelia Mora, Alba Olivé, Raquel Prieto, Gisel·la Farré i Ana Rubio en fan un cada una.

En el grup G, que es disputa a la localitat russa de Kirixi i en el que no hi ha equips catalans, el conjunt amfitrió goleja per 25-5 el Tetteroo holandès, mentre que el Vouliagmeni grec derrota per 6-9 el Pàdua italià.