Quatre derrotes catalanes

Waterpolo. La primera jornada de la fase preliminar de l’Eurolliga no és gens favorable al Sabadell, el Mediterrani, el Mataró i el Sant Andreu

La primera jornada de la fase preliminar de l’Eurolliga femenina no va ser gens bona per als quatre equips catalans que la disputen i tots van perdre els seus partits. L’Astralpool Sabadell va començar la defensa del seu títol amb una derrota a la seva piscina contra l’Utrecht holandès per 7-11 en el grup F. No va pode remuntar el 0-2 inicial i va arribar a perdre per 2-6. En el tercer quart les vallesanes es van acostar fins a un ajustat 7-8, però mai van empatar el partit. La canadenca Gurpreet Sohi va marcar quatre gols i Sílvia Morell, Monika Eggers i Maica Garcia en van fer un cada una. En l’altre partit del grup el Budapest va guanyar la Roma per 6-5.

El primer que va entrar en acció va ser el Mediterrani, que va perdre contra l’Olympiacòs grec, l’amfitrió del grup E, per 13-8. Les barcelonines van aguantar bé la primera meitat (5-3), però van ser superades en el tercer quart i un parcial de 6-1 va sentenciar el partit. Roser Tarragó va marcar cinc gols, Carla Toha, dos, i Helena Dalmases, un. En l’altre partit del grup el Mataró va caure contra el Dunaujvaros hongarès per 15-10 després de dominar en l’inici. Les mataronines tenien un 4-6 a favor en els primers minuts del tercer quart, però van encaixar quatre gols consecutivament i van arribar al descans amb un ajustat 9-8 en contra. En la segona part les hongareses es van distanciar definitivament. Irene González i Clara Cambray van marcar tres gols, Anna Gual dos i Brigitta Games i Laura Vicente, un.

El Sant Andreu també es va veure les cares amb l’amfitrió en el grup H, que es juga a Catània (Itàlia), i va perdre per 14-7 contra l’Orizzonte. Les barcelonines van fer uns bons primers deu minuts (2-2) i a partir d’aquí les italianes van fer quatre gols consecutius i es va arribar amb un 7-3 al descans. En la segona meitat l’Orizzonte va ampliar el seu avantatge a poc a poc. Alejandra Aznar va marcar dos gols i Noelia Mora, Alba Olivé, Raquel Prieto, Gisel·la Farré i Ana Rubio en van fer un cada una.

En el grup G, que es disputa a la localitat russa de Kirixi i en el qual n juga cap equip català, l’equip amfitrió va golejar ampliament per 25-5 el Tetteroo holandès i el Vouliagmeni grec va derrotar per 6-9 el Pàdua italià.

Grup E
Olympiacòs - Mediterrani 13 - 8
Dunaujvaros - Mataró 15 - 10
Classificació: 1r Dunaujvaros 3 punts, 2n Olympiacòs 3 punts, 3r Mediterrani 0 punts i 4t 3r Mataró 0 punts.
Grup F
Sabadell - Utrecht 7 - 11
Budapest - Roma 6 - 5
Classificació: 1 Utrecht 3 punts, 2n Budapest 3 punt, 3r Roma 0 punts i 4t Sabadell 0 punts.
Grup G
Pàdua - Vouliagmeni 6 - 9
Kirixi - Tetteroo 25 - 5
Classificació: 1r Kirixi 3, 2n Vouliagmeni 3 punts, 3r Pàdua 0 punts i 4t Tetteroo 0 punts.
Grup H
Orizzonte - Sant Andreu 14 - 7
Zuglo - Uralochka 11 - 18
Classificació: 1r Uralochka 3 punts, 2n Orizzonte 3 punts, 3r Sant Andreu 0 punts i 4t Zuglo 0 punts.