Victòries del Sabadell i el Mataró en l’Eurolliga

Waterpolo. Els dos aspiren a passar avui als quarts de final. Les mataronines derroten el Mediterrani en el derbi català del grup (12-8)

L’Astralpoool Sabadell i el CN Mataró van guanyar els seus partits en la segona jornada de la fase preliminar de l’Eurolliga femenina i mantenen les aspiracions de classificar-se entre els dos primers de grup i passar als quarts de final. Les vallesanes s’ho jugaran, avui, contra el potent UVSA Budapest hongarès, mentre que les mataronines s’enfrontaran a l’Olympiacòs grec, l’amfitrió del seu grup.

El conjunt mataroní va guanyar el derbi català del grup E contra el CE Mediterrani per 12-8, en un partit que va sentenciar en el segon quart. El primer període va ser molt igualat (3-3), però en el segon les mataronines van fer un parcial de 4-0 i van arribar al descans amb un 7-3 al seu favor. En la segona meitat, les barcelonines van intentar apropar-se en el resultat, però les maresmenques van controlar el partit i es van emportar una important victòria. Anni Espar, amb quatre gols, i Anna Gual, amb tres, van destacar com a golejadores en el Mataró, mentre que Helena Dalmases va anotar tres gols en el Mediterrani.

El campió, l’Astralpool Sabadell, va guanyar el primer partit de la fase preliminar en superar per 13-9 la Roma en un partit complet. Des de l’inici es van posar per davant en el resultat i van arribar al descans amb un 4-2. En el tercer quart, es van situar amb quatre gols d’avantatge (7-3), però la Roma va reaccionar i en l’inici de l’últim quart es va situar a un sol gol, 9-8. El Sabadell va saber mantenir la concentració en aquests minuts i es va acabar imposant per 13-9. Va destacar en l’apartat golejador Gurpreet Sohi, que en va anotar cinc.

El Sant Andreu fora

El Sant Andreu ja no té possibilitats de passar als quarts de final de l’Eurolliga femenina en haver perdut el segon partit en el grup H contra el Zuglo hongarès per 11-9. Les barcelonines sempre van estar un o dos gols per darrere en el resultat i mai no van poder empatar o situar-se per davant. Les hongareses van controlar el partit i van aconseguir la victòria. Paula Crespi va marcar dos gols i la resta del Sant Andreu van estar molt repartits.

Grup E
Olympiacòs - Dunaujvaros 10 - 8
Mataró - Mediterrani 12 - 8
Classificació: 1r Olympiacòs 6 punts, 2n Dunaujvaros 3 punts, 3r Mataró 3 punts i 4t Mediterrani 0 punts.
Grup F
Utrecht - Budapest 13 - 13
Sabadell - Roma 13 - 9
Classificació: 1r Utrecht 4 punts, 2n Budapest 4 punt, 3r Sabadell 3 punts i 4t Roma 0 punts.
Grup G
Pàdua - Tetteroo 8 - 5
Vouliagmeni - Kirixi 10 - 11
Classificació: 1r Kirixi 6 punts, 2n Vouliagmeni 3 punts, 3r Pàdua 3 punts i 4t Tetteroo 0 punts.
Grup H
Orizzonte - Uralochka 14 - 16
Zuglo - Sant Andreu 11 - 9
Classificació: 1r Uralochka 6 punts, 2n Orizzonte 3 punts, 3r Zuglo 3 punts i 4t Sant Andreu 0 punts.