Més esport

Ona Carbonell i els germans Márquez, els millors del 2019

Festa de l’Esport Català.

La nedadora Ona Carbonell, que va guanyar dues medalles de plata i una de bronze en el mundial de natació artística de Gwangju i ja n’acumula 23 i la candidatura conjunta formada pels pilots Marc Márquez i Àlex Márquex, campions del món de moto GP i moto 2, respectivament, han estat escollits pel jurat com els millors esportistes catalans del 2019 i rebran el guardó en la Festa de la 23a Festa de l’Esport Català que organitzen conjuntament la UFEC i el diari Sport i que se celebrarà el 14 de gener al CaixaForum. Marc Márquez rebrà el guardó per quart cop i Carbonell, per tercera vegada.

En el capítol de projecció, els premiats seran Nil Llop, patinador de velocitat que va triomfar plenament obtenint tres medalles en els World Roller Games Barcelona 2019, i la judoka lleidatana Ai Tsunoda, campiona del món cadet, campiona d’Europa i campiona d’Espanya júnior, alhora que campiona de Catalunya absoluta. Com a llegenda ha estat triat l’exfutbolista del Barça Carles Puyol, buc insígnia al camp i el vestidor del primer equip blaugrana durant una dècada entre el 2004 i el 2014. El millor equip del 2019 és el CN Sabadell femení, campió de l’Eurolliga de waterpolo per cinquena vegada i campió de lliga per dissetena vegada, a més de campió de copa. I el millor entrenador és Sergi Bruguera, capità de l’equip espanyol recent campió de la copa Davis. El premi a l’esperit esportiu se l’ha endut l’entrenador de futbol Marc Fuentes, un noi de 19 anys, que té paràlisi cerebral amb afectació del 75% de mobilitat, però esquia, fa submarinisme, és entrenador de futbol, juga de porter a l’AE Badalonès i sap muntar a cavall. FA el curs pont per accedir al grau superior de futbol després de fer el primer curs i el segon al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat d’entrenador. Vol dedicar-se professionalment a ser entrenador. És part del cos tècnic del Vilanova del Vallès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)