Natació

Feina feta no té destorb

Natació. L’Amsterdam Swim Cup serà la primera de les tres proves selectives per als Jocs de Tòquio, quan falten més de set mesos per a la cita olímpica

Encara falten més de set mesos per a l’inici dels Jocs de Tòquio (el 24 de juliol), però els nedadors catalans amb aspiracions olímpiques ja poden guanyar-se mig bitllet per a la cita nipona en l’Amsterdam Swim Cup, que es disputa des d’avui i fins diumenge i que serà la primera de les tres proves selectives de la Federació Espanyola de Natació per aconseguir les marques mínimes. Si s’acredita el registre pertinent a la capital holandesa, s’adquireix la condició de preseleccionat i només s’ha d’ocupar una de les dues primeres places del campionat d’Espanya per acabar de segellar el bitllet. Precisament, les altres dues competicions fixades per obtenir les mínimes són el campionat d’Espanya absolut Open de Primavera a Sabadell (de l’1 al 5 d’abril) i l’europeu de Budapest (de l’11 al 17 de maig).

A Amsterdam hi competiran tots els nedadors catalans que formen l’equip estatal, en el seus diferents nivells: Mireia Belmonte (UCAM Fuensanta), Jessica Vall, África Zamorano i Albert Escrits (CN Sant Andreu), Paula Juste (CN Lleida) i Marina Garcia (CN Sabadell). Tampoc no hi faltaran el solleric Joan Lluís Pons i la castellonenca Lidón Muñoz, del CN Sant Andreu, i l’extremeny Miguel Duran, del CN Terrassa. Amb el propòsit d’obtenir un bon pic de forma a l’Amsterdam Swim Cup, que es disputa en piscina de 50 m, la gran majoria d’aquests nedadors van renunciar a competir en l’europeu de piscina curta de Glasgow perquè podia interferir negativament en la preparació. L’única excepció va ser la jove de setze anys Paula Juste, que a la població escocesa es va estrenar en una competició internacional absoluta i la seva prioritat aquest curs, més enllà de la cita olímpica, serà l’europeu júnior d’Aberdeen.

Mireia Belmonte, que fins i tot va renunciar a competir en el campionat estatal de Gijón, afrontarà, com és habitual, un programa molt exigent i figura inscrita en sis proves en les tres jornades de competició a Amsterdam. S’estrenarà avui en els 1.500 m, però el dia més complicat serà demà ja que haurà de nedar els 400 m estils, els 400 m lliure i els 200 m papallona. La seva actuació acabarà diumenge, amb els 200 m estils i els 800 m lliure. Jessica Vall i Marina Garcia afronten un programa idèntic, amb les tres proves de braça i els 200 m estils. Més enllà dels integrants de la selecció espanyola, hi haurà onze catalans més que competiran amb els seus clubs: Aina Oliván, Àlex Castejón, Àlex Ramos i Sergio de Celis (CN Sabadell), Ferran Julià (CE Mediterrani), Cristina Garcia i Marcos Rodríguez (CN Terrassa), Júlia Pujadas i Raúl Santiago (CN Sant Andreu), Mireia Pradell (CN Barcelona) i Pol Gil (UCAM).

LA DADA

Mireia Belmonte, Jessica Vall, Marina Garcia i África Zamorano, entre les inscrites
Mireia Belmonte
Programa:
1.500 m (avui); 400 m estils, 400 lliure i 200 papallona (demà); i 200 estils i 800 m (diumenge)
Jessica Vall
Programa:
200 m braça (avui); 100 m braça (demà); i 50 m braça i 200 m estils (diumenge)
Marina Garcia
Programa:
200 m braça (avui); 100 m braça (demà); i 50 m braça i 200 m estils (diumenge)
África Zamorano
Programa:
100 m estils (avui); 50 m estils i 100 m lliure (demà); i 200 m estils (diumenge)
Paula Juste
Programa:
200 m lliure (avui); 400 m estils i 400 m lliure (demà); i 200 m estils (diumenge)
Albert Escrits
Programa:
1.500 m (avui); i 800 m (diumenge)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)