Més esport

Les mestres de l’univers

Pàdel. La reusenca Ari Sánchez i la madrilenya Ale Salazar fan el cor fort en un tercer set feixuc i s’enduen, contra les números 1, l’Estrella Damm Master Final en un Sant Jordi entregat

La genial reusenca Ari Magic Sánchez va fer, ahir, història per al pàdel català convertint-se en el primer jugador del Principat que guanya un Master. Al costat de la superclasse madrilenya Ale Sánchez, van derrotar la canària establerta a Sant Cugat Marta Marrero i la madrilenya Marta Ortega, les números 1, per 7-5, 3-6 i 7-6 (4) en la final de l’Estrella Damm Master Final del circuit WPT, un espectacle de tres hores seguit al Sant Jordi per més de 9.000 espectadors. En el duel més clàssic de la temporada –7 finals comptant la d’ahir, amb 4-3 encara favorable a les Martes–, la catalana toca el cel del pàdel mundial en el torneig dels tornejos, guanyat a còpia de caràcter. Tres pilotes de partit salvades dissabte en la semifinal i un break en contra en el tercer set d’ahir van ser proves de foc superades per les combatives campiones.

Les imprecisions i la solidesa de Marrero i Ortega van abocar la reusenca i la madrilenya a una primera situació compromesa quan van encaixar un break en el segon joc (0-3). A poc a poc, van entrar per fi en el partit amb set punts seguits i van consumar un break vital en el cinquè (3-3). En plena voràgine positiva, a més, la parella número 2 va infligir el segon trencament a les rivals (4-3). Marrero i Ortega van aturar l’hemorràgia (4-4) en una fase en què el servei semblava més una nosa que no pas un avantatge. La desconnexió abrupta de la catalana i la madrilenya va ser preocupant (4-5), amb molts errors. Però van ressorgir amb una grandesa insultant segellant dos jocs seguits en blanc (7-5). Marrero i Ortega van trencar en el tercer joc del segon acte i van igualar el partit. Van repetir el mètode en el tercer parcial, però les seves rivals van fer el cor fort i van saber patir tancant el partit en el tie-break: 7-4.

Lima revalida el títol, però aquest cop amb Galán

El veterà brasiler de 33 anys Pablo Lima i el jove jugador madrileny de 23 anys Alejandro Galán, la tercera parella del món, van derrotar per 7-6 i 6-3 els argentins establerts a Barcelona Fernando Belasteguin (40 anys) i Agustín Tapia (20 anys). La solidesa de Lima i l’agressivitat de Galán, contundent des de l’esquerra i superior en el seu duel amb Tapia, van marcar la diferència a favor d’una parella amb una presència intimidatòria a la xarxa que va provocar errors als rivals. Lima revalida el títol que l’any passat va guanyar al costat de Bela, amb qui també va iniciar la present temporada. A mitjan de curs, van emprendre aventures diferents, quan Bela, que durant setze anys va ser el número 1, va fer una aposta de futur per Tapia. El primer set va ser igualat, però els petits detalls el van decantar del costat del brasiler i el madrileny. El trencament consumat per Lima i Galán en el sisè joc del segon parcial (4-2) aprofitant els errors no forçats dels rivals va ser el principi del final. Els vencedors van guanyar també el seu servei (5-2). Amb l’aigua al coll, Bela i Tapia van guanyar el seu servei en blanc (5-3). “M’he dedicat a estructurar el joc perquè Ale pogués definir”, va declar Lima, que va cometre només tres errors en tot el partit. Una vegada més, la combinació entre un jugador esquerrà jugant a la dreta i un de dretà fent-ho a l’esquerra va donar fruit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)