Tennis

La copa ATP irromp forta

Tennis. L’absència de Federer no entela un cartell farcit d’estrelles liderat per Nadal i Djokovic en la nova competició, similar a la renovada Davis i que aplega sis grups de quatre seleccions

La nova copa ATP ha obert aquest matí el curs amb un cartell de luxe encapçalat per Rafa Nadal i Novak Djokovic i un seguit de jugadors de gran qualitat, com l’austríac Dominic Thiem, els russos Daniïl Medvédev i Karen Khatxanov, el grec Stefanos Tsitsipas i l’alemany Alexander Zverev. De fet, la gran majoria dels trenta primers del rànquing mundial hi enceten la temporada. L’alta dosi de qualitat relativitzarà l’absència de Roger Federer. El suís encetarà el 2020 sense prolegòmens i debutarà directament en l’obert d’Austràlia. La competició atorga punts ATP –750–, a diferència de la copa Davis, i repartirà 15 milions de dòlars en premis. Es jugarà fins al dia 12 en tres ciutats australianes –Sydney, Perth i Brisbane– i reunirà 24 seleccions dividides en sis grups. Els sis primers de cada grup i els dos millors segons jugaran els quarts de final a partir del dia 9 al Ken Rosewall Arena de Sydney. Espanya, vigent campiona de la Davis, parteix com una de les grans favorites amb Nadal al capdavant i el castellonenc Roberto Bautista de número dos. També hi són Pablo Carreño, Feli López i el català Albert Ramos. El capità és el també català Francis Roig, tècnic de Nadal. Espanya jugarà en el grup B amb Geòrgia, on destaca Nikoloz Basilaxvili (26è); el Japó, amb Kei Nishikori (13è), i l’Uruguai de Pablo Cuevas (45è). Debutarà demà contra Geòrgia, dilluns s’enfrontarà a l’Uruguai i el dimecres tancarà contra el Japó.

ELS GRUPS
Grup A:
França. La Xina, Sèrbia i Sud-àfrica. Seu: Brisbane
Grup B:
El Japó, Uruguai, Espanya i Geòrgia. Seu; Perth
Grup C:
Bulgària, Moldàvia, Bèlgica i Gran Bretanya. Seu: Sydney
Grup D:
Rússia, Noruega, Itàlia i els Estats Units. Seu: Perth
Grup E:
Àustria, Polònia, Croàcia i l’Argentina. Seu: Sydney
Grup F:
Alemanya, Canadà, Grècia i Austràlia. Seu: Brisbane.
LA SEGONA FASE
Quarts de final 9 i 10 de gener Semifinals 11 de gener
Final 12 de gener
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)