La selecció espanyola venç Àustria i es manté invicta a l’europeu (30-26)

Handbol.

L’equip espanyol manté la imbatibilitat en l’europeu d’handbol i camina amb pas ferm cap a les semifinals. La selecció que dirigeix Jordi Ribera ha derrotat Àustria, una de les organitzadores, en un partit en què la defensa de l’equip en la segona part ha trencat la resistència dels austríacs.

Àustria ha demostrat en la primera part les seves principals virtuts. Velocitat en atac, agressivitat en defensa i el poderós braç de Bozovic com a arma llencívola. L’equip de Ribera, amb tot, ha respòs a l’exigència corrent tant o més que els jugadors rivals. Ariño, en aquest sentit, ha estat imparable en els primers minuts (4 de 4). Dos gols d’Álex Duixebàev han marcat la primera diferència (8-5), però els austríacs no han canviat el guió i després de recuperar passades erràtiques dels centrals espanyols han capgirat el partit (9-10) tot i les aturades de Corrales. En els minuts finals de la primera part els de Ribera han tornat a sentir-se còmodes amb accions plenes de coratge de Maqueda i l’aparició, tardana però efectiva, d’Adrià Figueras (17-16).

En la segona meitat Ribera ha cnaviat la defensa (de 5-1 a 6-0) i Àustria, malgrat el suport de l’afició, no ha trobat solucions per penetrar. El combinat espanyol, dirigit amb excel·lència pel blaugrana Raúl Entrerríos, ha explotat el contraatac amb eficàcia i quan ha marcat la seva màxima diferència (25-20) ja no ha patit per la victòria. Maqueda (6 gols), màxim golejador, ha estat nomenat millor jugador del partit.