Espanya haurà de jugar els vuitens de l’europeu

Waterpolo. Goleja Turquia, però Hongria apallissa Malta (0-26), acaba primera del grup i passa directa a quarts. S’enfrontarà demà amb Alemanya

TURQUIA 7 ESPANYA 24

TURQUIA:Kil, Caner, Yutmaz (3), Acar, Biyik (1), Gurdenli, Yenigun (1), Senemoglu, Sonmez (1), Ozbek (1, 1p), Kahraman i Dilek.ESPANYA:Edu Lorrio, Alberto Munárriz (5), Álvaro Granados (4, 2p), Bernat Sanahuja (2), Miguel de Toro (2), Marc Larumbe (1), Adrián Delgado, Fran Fernández, Roger Tahull (3), Felipe Perrone (4), Blai Mallarach (3), Alex Bustos i Dani López Pinedo (p.).PARCIALS:3-5, 1-6, 1-8 i 2-5.ÀRBITRES:Levan Berishvili (Geòrgia) i Radoslaw Koryzna (Polònia). Sense eliminats.

La selecció espanyola jugarà els vuitens de final de l’europeu contra Alemanya, després de finalitzar segona del seu grup i no accedir directament als quarts de final. Espanya, amb set jugadors catalans, va derrotar per 7-24 Turquia en l’últim partit de grup, però Hongria, l’amfitriona, va apallissar Malta per 0-26 en el darrer partit i va acabar primera del grup. Com que Espanya i Hongria van empatar en el seu partit (11-11), el primer classificat es va decidir per la diferència de gols i els hongaresos la van tenir millor (+40 a +33).

Triomf insuficient

El conjunt estatal que dirigeix David Martín era molt conscient que necessitava marcar gols, va sortir decidit a fer-ho i al cap de tres minuts ja guanyava per 1-4. L’ansietat de fer gols es va tornar en contra i es va arribar al final del primer quart amb un curt 3-5. Espanya va recuperar l’ordre i la serenitat en el segon quart i va arribar al descans amb un 4-11 (1-6 de parcial). En el tercer període va aconseguir un altre bon parcial d’1-8 i ja guanyava per 5-19. Les idees i les forces es van anar esgotant i en el darrer quart no es va poder ampliar gaire l’avantatge; parcial de 2-5 i resultat final de 7-24.

Demà la selecció espanyola disputarà els vuitens de final contra Alemanya (16 h).

Les noies volen ser líders del grup

La selecció estatal femenina, amb dotze jugadores catalanes, s’enfronta avui (16 h) amb Holanda per la primera posició del grup B en joc. És l’últim partit de la fase de grups i totes dues seleccions hi arriben empatades a punts amb un ple de victòries. Les holandeses tenen millor diferència de gols al seu favor, i per això amb un empat en fan prou per acabar primeres de grup. Les noies del seleccionador Miki Oca han de guanyar per liderar el grup i enfrontar-se en els quarts de final amb el quart classificat del grup A.