Venç Grècia i jugarà una semifinal contra Hongria

Waterpolo. La selecció espanyola femenina aprofita el tercer període dels quarts de final per distanciar-se i lluitarà per les medalles de l’europeu

GRÈCIA 9 ESPANYA 12

GRÈCIA:Chrysoula Diamantopoulou, Christina Tsoukala, Vasiliki Diamantopoulou (1), Nikoleta Eleftheriadou (1), Margarita Plevritou (4), Alkisti Avramidou, Maria Myriokefalitaki (1), Alkistis Benekou, Christina Kotsia, Eirini Ninou (1), Eleftheria Plevritou (1), Eleni Xenaki i Ioanna Stamatopoulou.ESPANYA:Laura Ester, Marta Bach, Anni Espar (2), Bea Ortíz (4), Roser Tarragó, Irene González (1), Clara Espar (1), Pilar peña, Judith Forca (1), Paula Crespi, Maica Garcia (2), Paula Leitón (1) i Maria Elena Sánchez.PARCIALS:3-4, 2-2, 1-3 i 3-3.ÀRBITRES:B. Margeta (Eslovènia) i M. Schwartz (israel). Van excloure definitivament a Marta Bach.

La selecció espanyola es va classificar per a la semifinal de l’europeu femení després de derrotar per 9-12 Grècia en els quarts de final. La selecció estatal, amb dotze jugadores catalanes, va aprofitar el tercer període per distanciar-se en el marcador. Bea Ortíz va destacar en atac i va marcar quatre gols. El rival d’Espanya en la lluita per les medalles serà Hongria, l’equip amfitrió, que va derrotar França (16-3) en darrer partit de quarts.

Espanya es va avançar amb un 0-2 en els primers minuts del partit, però tres gols consecutius de la grega Margarita Plevritou van capgirar el partit. L’equip de Miki Oca es va refer bé i va arribar al final dels primers vuit minuts amb un gol d’avantatge, 3-4. En el segon període es va avançar de dos gols i va tenir fins a tres atacs per ampliar l’avantatge, però no ho va aconseguir i Grècia va marcar el 5-6 amb el qual es va arribar al descans.

En el començament del tercer quart les gregues van empatar (6-6), però llavors va arribar l’encert de l’equip estatal en les jugades de superioritat. En va aprofitar tres de consecutives i es va situar 6-9. En els darrers vuit minuts de partit la selecció espanyola va aconseguir el seu màxim avantatge, de cinc gols (6-11), i en els darrers minuts Grècia va maquillar una mica el resultat.

L’altra semifinal la disputaran els Països Baixos i Rússia. Les neerlandeses van golejar per 2-22 Eslovàquia i les russes van superar per 13-7 Itàlia.

Els nois s’enfronten a Sèrbia

La selecció espanyola masculina jugarà els quarts de final de l’europeu contra Sèrbia (17.30 h), l’actual campió, conscient que serà un partit molt complicat, però amb ganes de competir i buscar la classificació per a la semifinal. Els serbis van ser primers del seu grup i van passar directament als quarts, es van estalviar de disputar els vuitens. Tal com diu el seleccionador estatal, David Martín, estaran menys cansats. L’entrenador d’Espanya va parlar del potencial del rival: “Sèrbia és el coco, pera mi el millor equip del món els darrers deu anys, per qualitat i experiència.” David Martín també va dir que serà un partit dur i que hi haurà espectacle: “Estic convençut, pel que ha passat en els darrers campionats, que ens tenen ganes, però crec que serà un partit molt bonic per a l’espectador. El jugador Marc Larumbe tenia molt clar que la selecció estatal pot plantar cara a un rival tan potent com Sèrbia: “Competiren i, si competim, tenim opcions de guanyar.”