Espanya derrota Sèrbia en els penals i accedeix a la semifinal de l’europeu

Waterpolo.

Espanya ha derrotat Sèrbia en els penals en els quarts de final de l’europeu de Budapest i jugarà divendres (19 h) les semifinals contra Croàcia, que ha derrotat Grècia (14-11). L’altra semifinal la jugaran Montenegro i Hongria. El temps reglamentari ha finalitzat amb empat a sis gols –2-1, 1-4, 2-1 i 1-0–i en la tanda, el porter Dani López Pinedo, que ha fet un partit impecable, ha aturat dos llançaments i el conjunt de David Martin només n’ha fallat un (3-4). Espanya, que té en les seves files set jugadors catalans, ha basat el seu triomf en una gran eficiència defensiva que ha contrarestat el pobre percentatge en les accions de superioritat en atac.

El conjunt de David Martín ha fet un primer quart molt segur en defensa a pesar dels dols gols encaixat marcats pel potent esquerrà serbi Dusan Mandic, però al davant no ha tingut prou paciència ni la suficient fluïdesa en la circulació, sobretot en les superioritats, fins i tot perdonant-ne una de doble. El gol del conjunt estatal l’ha fet Granados rematant una gran assistència de Munarriz en una acció de superioritat.

Sèrbia s’ha situat amb un amenaçador 3-1 en l’inici del segon parcial, però Espanya ha replicat amb contundència amb un parcial de 0-4 –3-5 a la mitja part–. Dani López Pinedo ha seguit ferm sota el pals, i l’atac ha millorat sensiblement amb un gol de Fran Garcia, un altre de penal de Perrone i dos del jove de l’Atlètic Terrassa Bernat Sanahuja.

Sèrbia s’ha acostat (4-5) però Perrone, al primer toc, ha fet un gran gol exterior desencallant l’atac del conjunt de David Martín (4-6) en una fase més feixuga que no pas l’esplèndid segon quart. Cuk ha inquietat de nou en una bona circulació dels balcànics (5-6). L’últim quart ha arrencat amb el tercer gol de Mandic en un ràpid llançament exterior que ha encès els llums d’alarma (6-6).Espanya ha comès imprecisions en les passades malbaratant dos atacs seguits i el partit ha acabat en taules resoltes finalment a favor d’Espanya amb els gols en la tanda de Perrone, Delgado, Larumbe i Granados. Munarriz ha fallat el seu llançament i López Pinedo ha aturat els dels serbis Prlainovic i Mandic.