La selecció espanyola supera Croàcia (9-8) i serà a la final de l’europeu

Waterpolo. El treball defensiu, les aturades de López Pinedo i els tres gols de Munárriz han estat claus

La selecció espanyola, amb set jugadors catalans, s’ha classificat per a la final de l’europeu després de vèncer Croàcia per un ajustat 9-8. El treball defensiu, les aturades d’un altra cop impressionant Dani López Pinedo sota els pals (13 de 21 i un 61% d’efectivitat) i les tres dianes d’Alberto Munárriz han estat claus perquè el conjunt de David Martín es classifiqui per a la seva tercera gran final consecutiva. El seu rival en la final serà el vencedor del partit entre Montenegro i Hongria.

En el primer quart les defenses s’han imposat al joc d’atac, amb gran protagonisme de dos dels millors porters del món, Dani López Pinedo i Marco Bijac. L’única diana ha estat a càrrec de Marco Macan, en superioritat, mentre que el conjunt espanyol ha desaprofitat les quatre que ha tingut. Un xut d’Álvaro Granados ha trencat el gel dels de David Martín, ja en el segon quart. A partir d’aquí s’ha entrat en una fase d’intercanvi de cops que han segellat la primera meitat amb empat a 4. Miguel de Toro, des de la boia, un xut d’Alberto Munárriz en una transició ràpida, i una genialitat d’Adrià Delgado, en superioritat, han estat els golejadors de l’equip estatal.

Després de la represa s’ha mantingut el guió. El subcampió europeu s’ha avançat dues vegades, amb una altra ràpida transició culminada per Munárriz, i un gol en superioritat de Felipe Perrone, però Croàcia responia i així s’arribava a l’últim quart amb taules (6-6). Espanya anava un pas endavant del seu rival i així s’ha posat en evidència en el quart definitiu. Granados i Jokovic aprofitaven les primeres superioritats, però Tahull, amb un golàs des de la boia, i Munárriz, amb la tercera diana des de l’arc, obria per primer cop una escletxa de dos gols (9-7) i signava la sentència amb només 34 segons per jugar. Només hi hagut temps perquè Vukicevic ajustés el resultat fins al 9-8 definitiu.