La selecció de Jordi Ribera passa a la final europea amb suspens

Handbol. Ha superat Eslovènia (34-32) i diumenge lluitarà pel títol contra Croàcia, botxí de Noruega després de dues pròrrogues (28-29)

La selecció espanyola, amb sis jugadors catalans, defensarà diumenge el títol europeu contra Croàcia (16.30 h) després de superar Eslovènia (34-32) en un final de partit més ajustat del que es preveia. El conjunt de Jordi Ribera, que a la mitja part manava per 20-15, ha portat gairebé sempre la iniciativa, però en el tram final s’ha encallat amb una defensa 5-1 del rival, que s’ha arribat a situar a només un gol en l’últim minut (33-32). Una genialitat d’Alex Duixebàev a 13 segons del final ha suposat la sentència. Encara ha estat més equilibrada la primera semifinal, en què Croàcia ha necessitat dues pròrrogues per superar Noruega, per 28-29.

L’equip de Ljubomir Vranjes ha entrat millor al partit (0-2), però el conjunt espanyol n’ha tingut prou amb parell de recuperacions per restablir l’equilibri i entrar en una fase d’intercanvi de cops. La defensa hispana ha provocat nombroses pèrdues de pilota al rival (9 a la primera meitat) i li ha permès sortir en contraatacs, i anotar gols amb facilitat. La pròxima incorporació del Barça Blaz Janc exhibia la seva versatilitat tant des de l’extrem com amb gols de lateral (4 en el primer temps), però era el conjunt de Jordi Ribera, amb Raúl Entrerríos i Dani Sarmiento amb la batuta, qui marcava el ritme de joc. El vigent campió europeu ha tancat el primer acte oferint espectacle amb Entrerríos culminant un alley-hop assistit des de l’extrem per Ángel Fernández. El parcial dels primers 30 minuts (20-15) encarrilava l’accés d’Espanya a la final.

Després de la represa, l’equip estatal ha tingut el partit sota control, amb diferències que oscil·laven entre els sis i els tres gols. El balanç defensiu dels de Ribera ha abaixat el llistó i el conjunt eslovè, on han destacat les set dianes del blaugrana Jure Dolenec, ho ha aprofitat per connectar-se al partit. Una defensa 5-1 ha generat dubtes als espanyols, que han acabat patint més del compte.