A la final amb suspens

Handbol. L’equip de Jordi Ribera abaixa la guàrdia i acaba patint per superar Eslovènia i certificar la defensa del títol europeu contra Croàcia

ESPANYA 34 ESLOVÈNIA 32

ESPANYA:Gonzalo; Entrerríos (6), À. Duixebàev (6), Aguinagalde (2), Solé (2), Cañellas, Ariño –set inicial–; Corrales (p.s.), Maqueda (2), Fernández (6), Sarmiento (3), Goñi, Figueras, Viran (1), Aleix (4) i Guardiola (2).ESLOVÈNIA:Ferlin; Blagotinsek (5), Janc (6), Dolenec (7), Cingesar (4), Bombac (2), Mackovsek (3) –set inicial–; Kastelic (p.s.), Heningman (1), Cehte (1), Kodrin (1), Zarabec (2), Sostaric, Horzen, Zabic i Ovnicek.PARCIALS:1-2, 4-4, 7-7, 12-9, 16-13, 20-15; 22-16, 24-20, 27-23, 29-25, 32-28 i 34-32.ÀRBITRES:Horacek i Novotni. Exclusions: Entrerríos (9’), Guardiola (24’) i Cañellas (48’), per Espanya; i Mackovsek (2’), Dolenec (16’) i Cehte (39’), per Eslovènia.PÚBLIC:Uns 8.000 espectadors al Tele2 Arena d’Estocolm.

La selecció espanyola va acabat patint per rematar la feina contra Eslovènia i segellar l’accés a la seva tercera final consecutiva d’un campionat d’Europa. El conjunt de Jordi Ribera, amb sis jugadors catalans, va tenir el partit sota control durant més de 40 minuts, però en el tram final va abaixar la guàrdia, es va encallar amb una defensa 5-1 del rival i va necessitar dues genialitats d’Àlex Duixebàev per certificar el pas a la gran final d’Estocolm. El rival serà Croàcia, que encara va tenir una semifinal molt més equilibrada, ja que van fer falta dues pròrrogues per tancar el duel contra Noruega (28-29).

L’equip de Ljubomir Vranjes va tenir una millor posada en escena (0-2), però el conjunt espanyol en va tenir prou amb un parell de recuperacions per restablir l’equilibri i entrar en una fase d’intercanvi de cops. La defensa hispana (6-0) provocava nombroses pèrdues de pilota al rival (9 en la primera meitat) i li permetia sortir al contraatac, i anotar gols amb facilitat. La pròxima incorporació del Barça Blaz Janc exhibia la seva versatilitat tant des de l’extrem com amb gols des del lateral (4 en el primer temps), però era el conjunt de Jordi Ribera, amb Raúl Entrerríos i Dani Sarmiento amb la batuta, el que marcava el ritme de joc. El vigent campió europeu va tancar el primer acte oferint un espectacle de primer nivell, amb un Entrerríos estel·lar, culminant un alley-hop assistit des de l’extrem per Ángel Fernández. El parcial dels primers 30 minuts (20-15) encarrilava l’accés d’Espanya a la final.

Després de la represa, l’equip estatal mantenia el partit sota control, amb diferències que oscil·laven entre els sis i els tres gols, i res no feia pensar que se li pogués complicar el desenllaç. El conjunt eslovè, amb set gols del blaugrana Jure Dolenec, persistia en l’intercanvi de cops. L’equip de Jordi Ribera va abaixar el llistó defensiu, es va encallar amb una defensa 5-1 del rival i va veure com la diferència s’esvaïa a la mínima expressió (33-32), amb un gol de Dolenec en l’últim minut. Àlex Duixebàev va assumir la responsabilitat en l’últim moment i va sentenciar l’accés a la final amb un gran xut quan només restaven 13 segons de partit.