Tennis

Federer sobreviu en l’obert d’Austràlia

Tennis. El suís salva set pilotes de partit contra Sandgren i jugarà les semifinals de Melbourne contra un intractable Djokovic, botxí de Raonic

Roger Federer, amb molèsties a l’engonal, ha sobreviscut a set pilotes de partit contra el nord-americà Tennys Sandgren (6-3, 2-6, 2-6, 7-6 i 6-3) i ha acabat segellant l’accés per quinzena vegada a la semifinal de l’obert d’Austràlia, en què se les heurà amb un impressionant Novak Djokovic, botxí del canadenc Milos Raonic (6-4, 6-3 i 7-6).

Federer s’ha apuntat amb relativa facilitat el primer parcial i res no feia pensar que el partit, contra el número 100 de l’ATP, se li pogués complicar. Però Sandgren ha trencat tots els pronòstics i amb un doble 6-2 ha deixat a l’helvètic contra les cordes. Federer ja ha hagut de salvar tres pilotes de partit en l’últim joc del quart set, amb servei del nord-americà, i tres més en el desempat. El tennista suís, amb evidents problemes físics, no ha exhibit el seu joc habitual i s’ha limitat a esperar l’errada del rival. Amb set pilotes desaprofitades, Sandgren ha patit la por escènica, mentre que Federer s’ha deixat anar i ha acabat certificant l’accés a les semifinals. En l’altre partit de quarts de final, Raonic no n’ha tingut prou amb el seu poderós servei (18 aces) per tombar al millor restador del circuit. Djokovic n’ha tingut prou amb dos trencaments en els dos primers parcials per prendre la iniciativa. En el tercer set, el canadenc ha apujat el nivell i el serbi ha tingut alguns dubtes quan s’ha queixat de problemes de visió, segurament per una lent de contacte. En tot cas, els ha solucionat i en el desempat no ha donat cap possibilitat al seu rival (7-1).

Barty-Kenin, semifinalistes

En el quadre femení, l’australiana Ashleigh Barty s’ha pres la revenja de la txeca Petra Kvitova (7-6 i 6-2), que el curs passat la va superar en aquesta mateixa eliminatòria i ha aconseguit per primer cop el bitllet per a les semifinals de Melbourne. La seva rival serà la nord-americana Sofia Kenin, que s’ha imposat a la tunisiana Ons Jabour, la revelació del torneig, per un doble 6-4.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)