Esquí

Arriba una nova edició de la Marxa Beret

La clàssica prova aranesa arriba a la 41a edició en un bon moment quant a neu i ambient hivernal

Després de les nevades dels últims dies, que han permès arribar als 180 cm de neu en cotes altes de l'estació, els equips de pistes estan treballant intensament en els traçats de 10, 21 i 42 km. La Marxa Beret és la prova open d'esquí de fons en estil clàssic més multitudinària d'Espanya i es disputarà l'1 i 2 de febrer.
 
Durant el primer cap de setmana de febrer, l'estació de la Val d'Aran i Valls d’Àneu rebrà la Marxa Beret, prova que és open i alhora està inclosa en el calendari de la Federació Internacional d'Esquí (FIS) de carreres populars (ML) en la seva distància de 42 km a disputar el diumenge juntament amb les distàncies de 10 i 21 km, totes elles en estil clàssic.
 
És una de les proves d'esquí nòrdic més consolidades que es realitzen en la península. Cada any compta amb nombrosos participants, al voltant del miler, que no volen perdre's la cita. En la seva majoria és un públic familiar i grups d'amics que s'ho prenen com una festa esportiva, però també es donen cita esportistes amb llicència que busquen pujar al capdamunt del podi.
 
Però no tota l'acció es deixa per al diumenge. El dissabte 1 de febrer, a les 10 h, es disputarà l'Sprint Salomon en la modalitat de tècnica lliure en el Pla de Beret. Aquesta prova està destinada a esportistes amb llicència i serà puntuable per a la Copa d'Espanya Loterías valent les classificacions com a Campionat d'Espanya de Sprint regulat per la normativa FIS i RFEDI.
 
El diumenge 2 de febrer serà el torn de l'esdeveniment multitudinari: la Marxa Beret. A les 10 h, es donarà la sortida de la 41a edició de la marxa d'esquí de fons amb més història d'Espanya. Si les condicions de neu ho permeten, estan previstos els tres circuits pels seus traçats originals. El circuit popular de 10 km en la zona de Beret i Orri; el de 21 km en la zona de Beret, Orri i Montgarri i finalment el circuit de 42 km en zona Beret, Orri, Montgarri i direcció Marimanha. Aquests traçats poden variar segons la decisió dels equips tècnics en funció de les condicions de neu i meteorològiques.
 
Aquelles persones que estiguin interessades en la 41a Marxa Beret encara poden realitzar la inscripció online a través de www.marxaberet.com o bé en l'oficina de carrera fins al dissabte 1 de febrer.
 
La Marxa Beret està organitzada pel Conselh Generau d’Aran, Baqueira Beret i l'Ajuntament de Naut Aran. Compta amb col·laboració de l'Associació Volentaris Val d'Aran, Audi, Coca-Cola, Powerade, Salomon, Obra Social la Caixa, Val d'Aran, Diputació de Lleida, Conselh Esportiu Val d'Aran, Comerco, OC Studio, Aran Salut, Era Escòla, La Roche - Posay, PowerBar, AECC, Mossos d'Esquadra, Aneto InterSport Viella, a més de la Real Federació Espanyola Esports d'Hivern (RFEDI), la Federació Catalana d'Esports d'Hivern (FCEH).
 
Programa
 
Divendres, 31 de gener
16.00 h – Obertura de la Sala d'Inscripcions
20.30 h – Tancament Sala d'Inscripcions
 
Dissabte, 1 de febrer
09.00 h – Obertura de la Sala d'Inscripcions
10.00 h – Sprint Salomon Campionats d'Espanya – Copa d'Espanya Loterías - Beret
19.00 h – Repartiment de premis Campionats d'Espanya.
19.30 h – Presentació 41a Marxa Beret
21.00 h – Tancament de la Sala d'Inscripcions
 
Diumenge, 2 de febrer
10.00 h – Sortida 41a Marxa Beret
13.30 h – Repartiment de premis
14.00 h – Cerimònia de Clausura
15.00 h – Tancament del circuit
 
Informació completa sobre l'esdeveniment: www.marxaberet.com

La notícia completa a aquí
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)