Tennis

Halep-Muguruza, xoc de trens en la semifinal d’Austràlia

Tennis.

Simona Halep (4) i Garbiñe Muguruza han superat les seves rivals amb molta solvència i jugaran demà la semifinal de l’obert d’Austràlia. Una exhibició llampec de 53 minuts ha catapultat Halep per segona vegada en la seva carrera a les semifinals de Melbourne. Finalista del torneig el 2018 i set cops abans semifinalista d’un major , el seu cop de puny damunt la taula ha ressonat i li concedeix l’aureola de favorita de favorites. Excelsa en les restades i infal·lible des del fons, la romanesa, rapidíssima de cames després d’una pretemporada ben treballada, ha esborrat de la pista a l’estoniana Annet Kontaveit (28) per 6-1 i 6-1 en un monòleg de 54 minuts, en què, certament, la perdedora tampoc no ha fet tan mal partit Però Halep, l’única jugadora del torneig que ha guanyat tots els sets, no ha tingut fissures i també ha estat a un gran nivell amb el seu servei amb percentatges altíssims. A tall d’exemple, Halep ha guanyat 15/18 punts amb el seu primer en el segon parcial, en el qual dominava per 5-0 quan només havien transcorregut 19 minuts evidentment infernals per a Kontaveit.

A Muguruza, que jugarà la semifinal australiana per primera vegada, li ha tocat arromangar-se una mica més contra la russa Anastasia Pavlyutxenkova (30) però s’ha acabat imposant per 7-5 i 6-3 en una hora i 33 minuts. El revés mortífer a dues mans de la russa ha sorprès la jugadora del CT Barcino i ha provocat el primer trencament del partit al seu favor en el tercer joc (2-1). A més, ha estat en blanc. La de Caracas ha replicat amb un contrabreak instantani (2-2). Muguruza ha salvat dues pilotes de trencament amb una sèrie de bons serveis (3-2). Tensa i jugant amb pocs primers, ha encaixat el segon break (3-4), però ha recuperat altre cop restant (4-4) en un primer parcial de serveis volàtils. Muguruza ha afermat per fi el servei millorant el percentatge de primers i tancant el joc amb un bon contrapeu (5-4) Pavlyutxenkova no s’ha deixat intimidar (5-5). En blanc, Muguruza ha establert el 6-5. I ha segellat el set consumant el seu tercer break a favor amb un darrer punt molt treballat en què ha sabut defensar-se i contraatacar (7-5). La de Caracas ha entregat de nou el seu servei en el primer joc del segon set, però s’ha refet amb contundència ha acabat segellant el parcial amb relativa comoditat.

En el quadre masculí, l’alemany Alexander Zverev (7) s’ha doctorat superant Stan Wawrinka (15) per 1-6, 6-3. 6-4 i 6-2, mentre que Dominic Thiem (5) està jugant a un gran nivell i, de moment, domina Rafa Nadal per dos sets a zero: 7-6 (3) i 7-6 (4).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)