Tennis

Thiem supera Zverev i serà el rival de Djokovic en la final de l’obert d’Austràlia

Tennis. El tennista austríac ha hagut de remuntar un set en contra i ha tornat a ser decisiu en el desempat (3-6, 6-4, 7-6 i 7-6)

Dominic Thiem (5) ha superat Alexander Zverev (7) en quatre sets (3-6, 6-4, 7-6 i 7-6) i diumenge jugarà la seva primera final de l’obert d’Austràlia contra Novak Djokovic, que dijous ja va havia fet la feina contra Roger Federer. Thiem ha anat de menys a més, ha hagut de remuntar un set en contra, i com en el partit de quarts de final contra Rafa Nadal ha mostrat la seva consistència en els tie-breaks.

Després de dos trencaments en els dos primers jocs, Thiem s’ha desinflat en el tram final i Zverev, més actiu i incisiu, i amb un 90% d’encert amb el primer servei, ha resolt el set inicial amb dos breaks més en el setè i novè joc. Al tennista austríac se’l veia apagat tant físicament com mentalment, com si el triomf contra Rafa Nadal li hagués passat factura. Però ha estat un partit amb alternatives, i Thiem s’ha refet i ha pres la iniciativa amb un trencament en el tercer joc del segon set. Zverev ha equilibrat el parcial en el sisè i el de Viena ha respost d’immediat en el setè. El doble finalista de Roland Garros ha recuperat la dreta dominadora i la seva millor versió en el desè joc per rematar el segon set, tot i que abans ha hagut de salvar dues pilotes de trencament.

En el tercer set s’ha mantingut la muntanya russa de sensacions, amb un break per a cada jugador. Per moments, l’austríac i l’alemany han ofert el seu millor repertori amb cops d’altíssim nivell. Cada joc era un món, sense un dominador clar. Amb aquest panorama, s’ha arribat al tie-break, en què Thiem, amb cops de dreta definitius, ha rebut el premi a la seva major valentia i ambició (7-3) davant un Zverev excessivament contemplatiu. Aquest sol set ha durat més (82’) que els dos anteriors junts (40’ i 40’). En el quart set no hi hagut trencaments. Per primer cop tots dos jugadors han mantingut el seu servei, i el tie-break s’ha resolt novament amb els cops de dreta del jugador austríac (7-4) després de 3h42 de partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)