El KH-7 BM Granollers goleja el Sokol Poruba (19-32)

Handbol. L’equip vallesà, amb una segona part per emmarcar (5-15), encarrila l’accés als quarts de final de la Challenge Cup

El KH-7 BM Granollers, amb una segona part per emmarcar, ha guanyat el Sokol Poruba a domicili per un contundent 19-32 i ha encarrilat l’accés als quarts de final de la Challenge Cup. L’equip vallesà afrontarà la tornada a casa el diumenge 9 de febrer amb un valuós botí de 13 gols de renda.

El conjunt txec ha colpejat primer. El Sokol Poruba anotava amb facilitat i les seves esquerranes, Polaskova des de la primera línia, i Smidakova, des de l’extrem, deixaven la seva targeta de presentació (7-4). L’equip granollerí ha ajustat la defensa i ha començat a generar dubtes en l’atac rival. La recuperació de pilotes i les ràpides transicions han capgirat la situació, i les de Robert Cuesta han pres la iniciativa amb un parcial de 0-5 (7-9). A partir d’aquí, s’ha entrat en una fase d’intercanvi de cops, tot i que les vallesanes anaven sempre un pas endavant. El Granollers ha sabut jugar amb paciència, portar el joc al seu terreny i amb un contraatac culminat per Ona Vila ha tancat el primer acte amb un parcial de 14-17.

La segona part del Granollers, amb un parcial de 5-15, ha estat espectacular. El tècnic vallesà ha plantejat una defensa 5-1 amb Lora Sarandeva com a jugadora més avançada que ha provocat un autèntic curtcircuit en l’atac txec. El conjunt català ha recuperat un munt de pilotes i sinó apareixia la portera Marta Mera, que ha estat una altra de les protagonistes. En atac, les vallesanes han connectat amb Gassama, tota una assegurança en la segona línia, ja sigui marcant gols, forçant penals o exclusions de les rivals. Les màximes golejadores del Granollers han estat l’andalusa Ana González (7), fitxada en el mercat d’hivern, Ona Vegué (6), que també ha treballat en la defensa 5-1, i Kaba Gassama (5).