Més esport

Més de mig miler de bots, fins diumenge a Palamós

Vela. La 30a International Palamós Optimist Trophy-14 Nations Cup reuneix 580 embarcacions de 33 països, una inscripció tancada fa dos mesos

La trentena edició de l’International Palamós Optimist Trophy-14 Nations Cup es disputa des de demà i fins diumenge amb, un any més, una participació rècord a la badia palamosina perquè els 580 bots de 33 països van esgotar les inscripcions –el màxim permès– fa dos mesos. Fins i tot 200 embarcacions es van quedar enllista d’espera per a una cita que porta, el mes de febrer i abans del carnaval, un gran nombre de visitants a la vila perquè els participants venen amb un centenar d’entrenadors i 800 acompanyants. És la segona regata amb més embarcacions del món d’una mateixa classe –optimist–, només superada per la Lake Garda Meeting Optimist italiana.

“Estem un any més molt contents amb l’acceptació que té i aquest any hi ha un nou rècord”, va dir Miquel Aviñó, vicepresident del Club Nàutic Costa Brava-Vela Palamós, en la presentació al Museu de la Pesca, en què Josep Pujols (Secretaria General de l’Esport) va destacar: “L’any que ve el club fa 75 anys i regates com aquesta i la Christmas Race en demostren el potencial. És un referent i hi han passat molts regatistes que després han acabat participant en uns Jocs Olímpics.”

“El club ha rebut les més altes distincions”, hi va afegir Josep Maria Isern, vicepresident de la Federació Catalana de Vela, que també va remarcar la importància del club i la dificultat d’organitzar regates com aquesta. David Ruiz, representant de Ports de la Generalitat, va manifestar el suport de la institució amb la vela: “Dona una gran projecció a Palamós i a la nostra costa.” “Són un referent esportiu, social i cultural i per a Palamós tenir una regata que mou tanta gent en temporada baixa es nota molt pels carrers i les terrasses”, va indicar Lluís Puig, l’alcalde palamosí, sobre les competicions que organitza el club.

LLISTA D’ESPERA

200
bots
han quedat fora del trofeu, que duu prop de mil persones a Palamós en temporada baixa.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)