El Barça venç el Zagreb i va embalat cap als quarts (32-23)

L’equip blaugrana marca diferències des del primer moment, enllesteix la visita del Zagreb en una gran primera part (17-9) i, segons el que passi avui a Szeged, la setmana vinent podria sentenciar el lideratge a la pista del Celje

barça 32 zagreb 23

BARÇA:Möller; Tomàs (6), Ariño (4), Petrus, Mem (3), Pálmarsson (6), Fàbregas (3) –set inicial–; Gonzalo (p.s.), Mortensen (1), Entrerríos, Sorhaindo (1), Andersson (1), Serdío (1), Diocou (1), N’Guessan (2) i Dolenec (3, 2 p.).HC PPD ZAGREB:Asanin; Vistorop (1), Mandic, Hrastnik, Bozovic (6), Gadza, Hrstic (1) –set inicial–; Wang (p.s.), Sipic (2, 1 p.), Srna (2), Stojnic, Horvat (4), Ravnic (2), Yao, Grahovac (2) i Vlah (3).PARCIALS:3-0, 8-2, 10-4, 12-6, 15-9, 17-9; 19-11, 21-15, 25-17, 28-17, 30-20 i 32-23.ÀRBITRES:Mandak i Rudinsky. Exclusions: Mem (39’), per part del Barça; i Stojnic (12’) i Bozovic (25’ i 35’), per part del Zagreb.PÚBLIC:Uns 3.215 espectadors al Palau Blaugrana

El Barça va fer la feina contra el Zagreb, que el referma en el lideratge, i avui podrà contemplar plàcidament la pugna entre els seus perseguidors, el Pick Szeged i el París Saint-Germain, que s’enfronten a Hongria. L’equip blaugrana, amb la solidesa defensiva i el ritme de vertigen que el caracteritza, va tenir una posada en escena espectacular i va deixar el partit pràcticament sentenciat a mitja part (17-9). Amb la victòria encarrilada, Xavi Pascual va poder fer molta rotació de jugadors i donar minuts al danès Casper Mortensen, que reapareixia després d’una llarga lesió al menisc que l’ha tingut fora de joc durant tretze mesos.

El Barça va anar per feina des del primer moment. Les aturades de Kevin Möller, el bon plantejament defensiu i l’escassa punteria del conjunt croat van propiciar la primera estrebada blaugrana, que no perdonava en el balanç ofensiu i es va avançar amb un parcial de 5-0. El temps mort era obligat i si més no Milos Bozovic va poder anotar el primer gol del seu equip quan ja havien transcorregut vuit minuts de partit. Denis Spoljaric va exercir de primer entrenador en el lloc de Veselin Vujovic, sancionat un partit, i que s’ho va haver de mirar impotent des de la grada. Spoljaric se la va jugar amb atacs amb set jugadors, però l’aposta no va donar resultat. Al contrari, el Barça va poder anotar a porteria buida i va ampliar l’avantatge a set gols (10-3). La tornada als atacs convencionals tampoc va suposar un gran canvi perquè la defensa blaugrana recuperava moltes pilotes, i Aitor Ariño i Víctor Tomàs sortien com fletxes al contraatac.

Reaparició de Mortensen

El domini local era aclaparador (14-6) i Xavi Pascual va poder fer rotacions amb tots els jugadors, ja en la primera meitat. Així, va entrar en pista l’extrem del filial Mamadou Diocou i poc després, en el minut 22, es va produir l’esperada reaparició de Mortensen. El danès va rebre una forta ovació, però en el seu primer llançament no va poder superar la porteria defensada per Matej Asanin. En la segona ja no va perdonar i també va participar de la festa blaugrana, que en el primer temps ja tenia el partit molt coll avall (17-9).

Amb la feina pràcticament feta, l’inici de la segona meitat va ser un intercanvi de cops. El Barça, jugant a mig gas, va abaixar lleugerament la seva efectivitat (23-17) i Pascual va demanar temps mort per tornar a activar els seus jugadors. Les consignes en atac van funcionar perfectament perquè l’equip blaugrana va aconseguir un parcial de 6-0 (29-17) que, ara sí, va deixar el partit totalment sentenciat. El tècnic català va continuar la rotació contínua de jugadors i així es va arribar a un final de partit molt plàcid. En el tram final va destacar l’aparició dels dos jugadors xinesos del Zagreb, el porter Quan Wang (2,03 m) i el lateral Xueyan Yao (2,05 m). Precisament, alguna intervenció de mèrit de Wang va donar oxigen al seu equip, que gràcies a algun contraatac va poder maquillar el resultat final. En tot cas, el Barça va resoldre la visita del cuer amb suficiència i diumenge vinent podria certificar definitivament el lideratge de grup, segons el resultat que es produeixi avui a la pisga del Szeged. El primer lloc de grup proporciona l’accés directe als quarts de final, sense haver de passar pel peatge dels vuitens.

El Kiel, directe a quarts

En l’altre grup, el Kiel de Filip Jicha ja es va assegurar definitivament la primera plaça amb la victòria per la mínima (29-28) que va aconseguir dimecres contra el Veszprém de David Davis.

13
mesos
ha estat sense jugar per culpa de la lesió al menisc Casper Mortensen, que ahir va reaparèixer i va fer un gol
Estic intentant assaborir cada moment d’aquests mesos que queden, continuar aportant, i ser el jugador que he estat sempre
El Zagreb és veritat que era l’últim del nostre grup, però tots els punts compten igual i aquesta Champions és molt dura
Segons el que passi a Szeged, guanyant a Celje potser ja ens podríem assegurar el primer lloc