Atletisme

Galimany fa la mínima olímpica de la marató

Atletisme.

Marta Galimany ha conquerit aquest matí el campionat d’Espanya absolut de marató a Sevilla i ha aconseguit el seu principal objectiu, la mínima per als Jocs Olímpics de Tòquio, rebaixant de gairebé de mig minut la mínima exigida (2h29:02). La fondista de Valls, amb tot, s’ha quedat a només tres segons de batre el rècord absolut català, que manté des del 4 de març del 1996 Maria Luisa Muñoz (2h28:59). Amb tot, és el primer cop que la fondista catalana baixa de dues hores i 30 minuts a la marató. La seva millor marca l’havia establert l’any passat a Rotterdam (2h30:15).

Galimany, que ja va batre a Sevilla el rècord de Catalunya de la mitja (1h11:13), s’ha quedat líder en solitari de la categoria femenina a partir del quilòmetre 30 i ha hagut de córrer contra el rellotge calculant l’esforç al costat de Pablo Vilalobos, que ha exercit de llebre.

En el podi l’han acompanyat Aroa Merino (2h36:04) i Mercedes Pila (2h42:56). El campió masculí ha estat Javier Guerra, que també ha fet la mínima per Tòquio (2h07:27).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)