Atletisme

Galimany serà olímpica

Atletisme. La vallenca guanya l’estatal de marató a Sevilla, fa la mínima per als Jocs (2h29:02) i es queda a tres segons del rècord de Catalunya

L’atleta de Valls Marta Galimany (34 anys, FC Barcelona) es va classificar, ahir, per a la marató dels Jocs Olímpics de Tòquio, que es farà a Sapporo, després de rebaixar la mínima exigida per la federació espanyola i aixecar el seu primer títol estatal absolut de la distància a Sevilla. Galimany va ser l’onzena classificada femenina de la gran marató andalusa, rebaixant sensiblement la seva marca personal, de 2h30:15 a 2h29:02. Per completar un diumenge perfecte, a Galimany només li va faltar rebaixar el rècord de Catalunya de María Luisa Muñoz (2h28:59). La fondista ja havia batut a Sevilla, aquesta temporada, el rècord de la mitja marató (1h11:13).

Galimany, que havia fet el primer pas cap als Jocs de Tòquio amb el setzè lloc en el mundial de Doha, manté la progressió d’aquestes últimes temporades en una prova òrfena de grans especialistes a Catalunya. Sota les ordres del tècnic Jordi Toda, va debutar en l’àmbit internacional en els Jocs del Mediterrani de Tarragona amb una plata en la mitja marató. L’any passat, a Rotterdam, va rebaixar en quatre minuts la seva marca personal de la marató a Rotterdam i això li va valer el bitllet per a la duríssima marató de Doha, en què va superar les seves expectatives.

En la cursa d’ahir, Galimany va patir de valent en la segona part del recorregut, en què va tenir el suport de l’internacional Pablo Villalobos, que li va fer de llebre. La plata i el bronze van ser per a Aroa Merino (2h36:04) i Mercedes Pila (2h42:56).

En la categoria masculina, també van aconseguir la classificació per als Jocs Javi Guerra (2h07:27, tercera millor marca espanyola de tots els temps) i Hamid Ben Daoud (2h07:33).

El vencedor absolut de la prova va ser l’etíop Mekuant Ayenew (2h04:46).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)