El Barça, una piconadora contra el Valladolid

Handbol. L’equip blaugrana sentencia el seu rival amb un ritme de joc altíssim i a còpia de contraatacs (43-28)

El Barça ha passat per sobre del Valladolid com una piconadora (43-28) i continua amb pas ferm al capdavant de la lliga Asobal, amb dinou victòries en dinou jornades. L’equip blaugrana ha tingut la baixa d’última hora del seu entrenador Xavi Pascual, afectat per una gastroenteritis, i ha estat Fernando Barbeito l’encarregat d’ocupar el seu lloc a la banqueta. Un cop segellat l’accés als quarts de final de la lliga de campions a Celje, Pascual havia donat descans a Víctor Tomàs, Aitor Ariño i Aron Pálmarsson. i tornaven a la convocatòria Abel Serdio, Àlex Pascual i Mamadou Diocou.

Després d’un intercanvi de gols inicial, la maquinària blaugrana ha començat a carburar a ple rendiment. Les aturades de Kevin Möller i les recuperacions de pilota han donat ales als contraatacs locals i ha destacat l’aportació del danès Casper Mortensen, que amb 4 gols en 10 minuts ha recordat el jugador d’abans de la lesió del mundial. Amb 11-5 al marcador, el tècnic del Valladolid David Pisonero ha demanat temps mort per intentar canviar la dinàmica. El conjunt castellà ha ajustat la defensa i ha aprofitat un cert desgavell local per retallar diferències, amb un parcial de 0-4 (12-10). Barbeito també ha cridat a l’ordre i amb la rotació de jugadors ha brillat amb llum pròpia Dika Mem. L’aparició de l’explosiu primera línia francès ha estat providencial i amb 5 gols en poc més de 6 minuts ha tornat a donar una altra empenta al conjunt blaugrana, que ha tancat el primer acte amb un parcial de 21-15.

La sortida del Barça en el segon temps ha estat demolidora. L’equip blaugrana no ha parat de recuperar pilotes i ha sentenciat el seu rival a còpia de contraatacs. Ni els dos temps morts demanats per Pisonero han pogut frenar l’embranzida del conjunt català, que ha sentenciat el duel amb un parcial de 10-1 (31-16). El partit no ha tingut més història i Barbeito ha pogut anar donant minuts de joc a tots els convocats. En l’aspecte golejador han destacat les 9 dianes de Dolenec (4 de penal), les 8 de Mortensen i les 7 de Mem.