El Sabadell, en els penals

Waterpolo. L’amfitrió venç el Barcelona (8-8 i 4-2) i s’enfrontarà al Terrassa en la semifinal de la copa masculina. El Barceloneta i el Sant Andreu lluitaran per l’altra plaça en la final

L’Astralpool Sabadell va sorprendre i es va classificar en els penals per a la semifinal de la copa masculina que es disputa a la piscina de Can Llong després de superar el Barcelona (8-8 i 4-2). L’equip amfitrió disputarà demà la segona semifinal contra el Terrassa en el derbi vallesà. L’altra plaça per a la final se la disputaran el Zodiac Atlètic Barcelona i el Sant Andreu en la primera semifinal.

L’equip sabadellenc va anivellar el 0-4 en contra que tenia en el descans i un 5-8 al començament dels darrers vuit minuts. El Sabadell, amb el suport de la seva afició, sempre va creure en ell mateix i el gol de l’empat (8-8) va arribar a 55 segons del final. Cada equip va disposar d’un atac per desfer l’empat però no van encertar. En els penals el porter del Sabadell, Eduardo Lorrio, en va aturar dos i va portar l’equip a la classificació.

El seu rival en la semifinal serà el Terrassa, que va derrotar per la mínima el Quadis Mataró (12-13) en un partit molt disputat i amb alternatives. Els egarencs es van avançar amb un 5-8 al descans, però els mataronins sempre van estar dins del partit i es van arribar a posar per davant (10-9) en el tercer quart. El Terrassa va marcar tres gols consecutius per donar la volta al marcador i es va mantenir per davant fins a aconseguir la classificació per la semifinal.

El Zodiac Atlètic Barceloneta, el campió, va encetar la defensa del títol derrotant per 13-5 el Mediterrani. Els mariners van estar molt concentrats i després d’encaixar el primer gol es van situar amb un 4-1. El primer quart es va acabr amb un 4-2 i el segon va ser el més anivellat, perquè només es va fer un gol i el Barceloneta va ampliar l’avantatge fins al 5-2 al descans. En el tercer període el Mediterrani va mirar d’acostar-se en el marcador, però els mariners no ho va permetre i es van distanciar més. Els darrers vuit minuts van ser còmodes per al campió, que es va imposar per 13-5 després d’un duel golejador entre Felipe Perrone i Milan Aleksic que van acabar amb cinc gols per cada un. El Zodiac Atlètic Barceloneta jugarà la primera semifinal de demà contra el Sant Andreu, que va superar per 4-8 el Catalunya.

En els primers minuts del partit entre el Catalunya i el Sant Andreu cap equip va estar encertat de cara a gol. Els porters van fer bones aturades, algunes pilotes van anar als pals i hi van haver força exclusions sense que el rival les aprofités. El Sant Andreu va fer el 0-1 en el minut set i després de dominar completament el segon quart va arribar al descans amb un clar 0-6. El Catalunya només es va refer una mica en el tercer –3-1 de parcial–, però es va entrar en el darrer període amb un clar 3-7 per al Sant Andreu, que va mantenir la diferència fins a guanyar per 4-8.