El Sabadell derrota el Terrassa en els penals en la final de copa femenina

Waterpolo.

L’Astralpool Sabadell ha derrotat el CN Terrassa per tres penals a quatre en la tanda decisiva de la final de copa jugada a Can Llong després que el temps reglamentari hagi finalitzat en taules (5-5) i allarga la seva hegemonia en un any de transició. El conjunt de David Palma revalida el títol, el 16è del seu palmarès, el quart seguit i el dotzè en les tretze últimes edicions. El Terrassa, que s’ha reforçat de valent, hauria apuntalat el nou projecte amb un títol que també ha acaronat.

Ha estat una final de nervis molt igualada en què cap dels dos conjunts ha marcat en un quart parcial dramàtic en què Maica Garcia –MVP de la final–ha tingut el gol decisiu a les seves mans. La portera de 19 anys Sandra Domene, que ha tingut una gran actuació, però, ha fet una aturada fabulosa quan el gol de la boia semblava cantat. En l’atac següent, la jugadora del Terrassa Olga Domènech s’ha quedat sola davant de Laura Ester, una altra de les destacades, però la pilota se li ha esmunyit de les mans. En els penals, els dos errors del Terrassa l’han condemnat. El darrer cartutx del Terrassa ha estat un tir de Montoya que s’ha estavellat al pal quan faltaven setze segons. En el darrer atac, Ariño (Sabadell) també ha estavellat la pilot ala travesser.

Judith Forca ha llançat el cinquè i decisiu i no ha fallat. El campió d’Europa aixecava un nou títol.

Un altre dels gran dèficits de les egarenques ha estat l’escassa capacitat de resolució en les superioritats –el Sabadell, de fet, tampoc no ha estat bé en aquesta faceta, però una mica millor–en un partit en què les defenses i les porteres han estat superiors a uns atacs excessivament viscerals i en què sovint ha faltat fluïdesa en la circulació. El Sabadell ha sabut també resistir a la segona exclusió de Maica Garcia tot just en el segon parcial. La boia ha hagut de descansar més minuts però ha sabut aguantar fins al final del partit tot i els intents lògics del Terrassa de provocar la seva tercera i definitiva exclusió.