Waterpolo

Indignació al CN Terrassa

Waterpolo. La Federació Espanyola de Natació demana disculpes per “l’errada de protocol” que va provocar que les jugadores del club egarenc rebessin les medalles de subcampiones de copa en una bossa i en un racó de la piscina

La copa de waterpolo, que per primer cop s’ha disputat de manera conjunta i simultània en categoria masculina i femenina a Can Llong (Sabadell), ha tingut un altíssim interès esportiu, però va acabar en una errada de protocol que va indignar la directiva i els tècnics del CN Terrassa. El cas és que les jugadores del conjunt egarenc, després de perdre la final en els penals contra el CN Sabadell, no van rebre les medalles de subcampiones al podi, tal i com es fa habitualment.

El fet va provocar un gran malestar en les files del CNT, encapçalat pel president Jordi Martín, tal i com va manifestar al Canal Terrassa: “Crec que és molt injust no tenir un reconeixement a l’equip que ha estat subcampió i no donar-li les medalles en el podi, tal com s’ha fet sempre. Entenc que la televisió pot modificar algun tema en quant a ritme, però és que abans han donat catorze medalles en menys d’un minut. Crec que és una falta de respecte cap a l’equip femení donar les medalles en una bossa de plàstic i en un racó de la piscina.” En aquest sentit, va insistir: “El CN Terrassa s’ha de fer valdre i no pot permetre que això segueixi passant d’aquesta manera. Li he fet saber al president de la federació espanyola i al de la catalana que si no modificaven el protocol nosaltres no sortiríem a recollir la copa i, ja està. Hem quedat subcampions i amb això ens quedem amb l’èxit esportiu dels dos equips. Que cadascú prengui nota pel futur.” En tot cas, des del CN Terrassa es té previst fer una queixa formal a la federació espanyola.

Amb posterioritat a aquests incidents i en solidaritat amb les seves companyes de club, els nois del CN Terrassa no van anar a recollir les medalles de subcampions en senyal de protesta. El tècnic del CN Terrassa Dídac Cobacho va marxar de les instal·lacions de Can Llong indignat i posteriorment ho va fer extensiu en el seu compte de Twitter: “Dobles subcampions de les respectives copes i les medalles de les noies en una bossa, i les dels nois sense. Ho sento, però no ens ho mereixem.” Minuts després, el president de la Federació Espanyola Fernando Carpena va contestar la piulada; “Aclarirem el tema de les medalles. Comprenc el vostre malestar per aquesta incidència protocol·lària i demano disculpes. Res pot enterbolir l’espectacle de waterpolo viscut en un marc incomparable.”

Nota de disculpa de la Federació Espanyola

La Federació Espanyola de Natació ha emès aquesta tarda un comunicat en què entoma el mea culpa. “La RFEN ha comès una lamentable errada protocol·lària i per aquest motiu demana disculpes al Club Natació Terrassa, als seus jugadors, tècnics, directius i aficionats, per no haver estat a l’altura del que es va viure allí: un veritable espectacle esportiu en què, a més, el CN Terrassa va assolir amb tots els mèrits les dues finals. El nostre reconeixement al club per aquest èxit esportiu acompanyat, a més, per una trajectòria impecable en la Champions League i en el seu camí per les competicions domèstiques. El compromís públic de la RFEN és millorar el procediment per evitar que el que va succeir es repeteixi. Però aquesta errada, insistim en les nostres disculpes, no pot eclipsar el que han estat uns dies brillants de waterpolo en què l’amfitrió –el Club Natació Sabadell– s’ha bolcat en fer un marc fins ara mai vist en aquesta competició.” I la nota acaba així: “Reconeguem i felicitem als campions, al propi CN Sabadell en categoria femenina, i al CN Atlètic Barceloneta en masculina, que per obtenir els seus títols han hagut de superar al abans assenyalat CN Terrassa que, per descomptat, també felicitem.”

EL PROTAGONISTA

Crec que és una falta de respecte que ens donin les medalles de subcampiones en una bossa de plàstic i en un racó de la piscina
Jordi Martín
PRESIDENT DEL CN TERRASSA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)