Madrid es rendeix al Barça

Handbol. Copa del Rei. L’equip de Xavi Pascual s’exhibeix en les semifinals contra l’Ademar liquidant el partit en el primer temps i avui és el favorit per aixecar el seu 24è títol

BARÇA 34 ADEMAR 23

BARÇA:Moller (1); Aleix Gómez (5, 3p), Mem (1), Fabregas (2), Petrus (-), Palmarsson (4) y Ariño (3) –equip inicial– Pérez de Vargas (p.), Mortensen (2), Víctor Tomás (2), Raúl Entrerríos (3), Sorhaindo (1), Serdio (3), N’Guessan (3), Dolenec (1) i Cindric (3).ADEMAR:Slavic; Mario López (1), Vieyra (3), Lucin (1), Juanjo Fernández (2), Jaime Fernández (2), Marchán (3) –equipo inicial– Patotski (p.), Feutchmann (3), Carou, Martínez Camí (3), Donlin (1), Marqués, Pérez Arce (3p), Carrillo (2, 1p) i Casqueiro..PARCIALS:4-2, 8-4, 12-6, 15-8, 17-10 y 20-11; 23-13, 25-14, 26-18, 28-18, 31-19 y 34-23.ÀRBITRES:Raluy i Sabroso. Van excloure Sergio i Petrus (Barça) i Fernández (Ademar)..PÚBLIC:5.500 aficionats a la Caja Mágica de Madrid.

El Barça aspira avui a la Caja Mágica de Madrid (18.30 h, Esport 3) a conquerir la seva 24a copa, la setena seguida, en una final en què és l’absolut favorit contra el Benidorm, un nouvingut en un partit d’aquestes característiques. El rival que podia fer més mal als blaugrana, l’Ademar de Manolo Cadenas, va ser convenientment escombrat del mapa en la semifinal d’ahir. L’entrenador lleonès ja havia advertit en la prèvia que dubtava que el seu equip resistís gaire més de 15 minuts. I així va ser.

Els jugadors de Xavi Pascual van anar per feina, i en el minut 15, tot i algunes bones aturades de Slavic, ja doblaven en el marcador el seu rival (12-6) amb un protagonista inesperat, Kevin Moller –nomenat millor jugador del partit al final dels 60 minuts–, que amb les seves accions sota els pals va propiciar una gran onada de contraatacs, l’especialitat més demolidora dels catalans aquesta temporada. Aleix Gómez (5 gols) s’hi va trobar com peix a l’aigua i fins i tot Raúl Entrerríos es va permetre alguna acció tècnica marca de la casa de cara a la galeria. L’entrenador blaugrana va donar una mostra del potencial de la seva superplantilla canviant a mitja primera part sis jugadors de cop, fet que va propiciar que els que van entrar a la pista ho fessin amb ganes d’afegir-se a la festa (20-11).

En la segona meitat Aleix i Aitor Ariño van sortir disparats, i la diferència va arribar al seu punt àlgid (24-13), moment en què finalment l’equip blaugrana va començar a prendre’s el partit de forma més relaxada, pensant ja en el partit d’aquesta tarda. A partir de llavors tots dos equips van intercanviar gols. Tots els jugadors de pista de Pascual menys el defensor Petrus, van marcar com a mínim un gol.

La final d’avui també servirà com a comiat en la competició per a dues grans icones del Barça i de l’handbol a l’Estat espanyol: Raúl Entrerríos i el capità Víctor Tomàs.

Simonet, decisiu

El Benidorm va aconseguir classificar-se per a la seva primera final gràcies a un gol en els segons finals de l’internacional argentí Pablo Simonet (27-28) contra el Conca en un partit molt igualat i amb una gran exhibició de Josep Folques (8 gols).