Futbol sala

De les peces al col·lectiu

Futbol sala. Adolfo representa l’essència del Barça campió de la copa d’Espanya, un equip que ha sabut adaptar-se a totes les patacades de lesions i a les complicacions d’un projecte que ja recull fruits

Adolfo Fernández viu un dels millors moments de la seva carrera. És una peça indispensable del Barça que diumenge va guanyar la copa d’Espanya. ”És el termòmetre de l’equip. Si ell no funciona, l’equip no funciona”, li agrada dir al seu tècnic, Andreu Plaza. I viu un idil·li amb el gol: és el pitxitxi de la lliga amb 26 gols i va marcar en els tres partits de la competició del KO. Tanmateix, fa la sensació que l’elogi no debilita l’MVP d’aquesta darrera copa d’Espanya. “No hem fet res. Per l’equip on estem i el club que representem, guanyar una supercopa i una copa d’Espanya està bé però és poca cosa”, diu. “Hem d’ entendre que ha estat molt complicat tornar dalt de tot i ho hem de recordar cada dos per tres. En el món de l’esport, i també en la vida, tot s’oblida molt fàcilment. Hem d’aconseguir mantenir-nos i continuar treballant per no parar de guanyar”, hi afegeix. Amb el temps i amb els anys ha anat aprenent a fustigar-se menys quan no surt content d’un partit o d’un entrenament però admet que els seus pares i la seva parella ho són tot. “Me n’han d’aguantar més d’una perquè quan surto d’un partit i tothom em felicita jo ja estic pensant en què puc millorar en això i en allò”, assumeix el jugador de Santa Coloma, que agraeix els elogis que ha anat rebent després de la consecució de la copa d’Espanya i del seu premi d’MVP. “No sóc de seguir ni llegir gaire què diuen de mi, però agraeixo que em felicitin. També agraeixo les paraules del meu entrenador, l’Andreu, que darrerament ha destacat més d’una vegada el meu paper a l’equip. La confiança que em dona ell i els companys em reconforta i em fa millorar. Sempre és millor treballar sabent que et tenen en consideració. Al capdavall, jo intento donar el millor de mi pel grup. Intento aprendre de cada company. Sóc un jugador d’equip, em quedo amb treballar cada dia”, explica Adolfo.

Que hagi estat l’MVP un jugador d’equip és significatiu de la metamorfosi del Barça en les darreres setmanes. De les peces puntuals, al col·lectiu. “Un jugador com Ferrão t’ajuda perquè és molt determinant. Et desencalla partits i ho sabem. Si tens Juanjo i Didac, que ho aturen tot, és més fàcil. Però els títols es guanyen amb el col·lectiu. El que ha marcat, una vegada més, en aquesta copa és la defensa. I que hem estat un bloc compacte i això és mig títol”, analitza el jugador colomenc. “Amb les baixes de Ferrão i Esquerdinha, i la posterior de Sergio Lozno en els quarts de la copa, tothom ha fet una passa endavant. I aquesta és la verdadera essència de l’equip”, conclou l’MVP de la copa, un premi que posa en relleu la feina d’un jugador d’equip.

Un derbi que no es volia ni imaginar

El Barça i l’Industrias havien de jugar dissabte un derbi al Palau Blaugrana que, finalment, no es jugarà per la suspensió de les dues pròximes jornades que ha decretat la federació espanyola. Per a Adolfo, no tenia ni cap ni peus disputar-lo a porta tancada com s’havia dit en un principi. “Al capdavall, aquests derbis són bonics per la rivalitat que hi ha entre els equips però també per la festa de la grada”, diu el jugador colomenc, que, tot i que fa quatre anys ja que va anar-se’n de Santa Coloma, sempre espera amb il·lusió els duels contra l’Industrias. “Sempre en tinc ganes perquè els tinc molt presents. Quan guanyo sempre penso en aquelles persones que han apostat per mi en un moment o altre. A Santa Coloma sempre han apostat per mi. Sempre estaré agraït al president, Vicenç Garcia”, explica un Adolfo que, si tot va bé, podrà gaudir aviat d’un derbi amb gent a la grada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)