Més esport

Ombres sobre Tòquio

El comitè organitzador i el COI no volen parlar de pla B i continuen amb el programa establert perquè els Jocs comencin el 24 de juliol, però ja han sorgit algunes veus discrepants que reclamen un ajornament pel coronavirus

El cúmul de suspensions i ajornaments de grans esdeveniments esportius a tot el món en les últimes hores a conseqüència de la pandèmia del coronavirus encara han posat més pressió sobre els organitzadors dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020. La posició oficial es manté inalterada, tot i que ja han aparegut algunes veus discordants. “El govern japonès no ha fet cap canvi i seguirà preparant els Jocs, tal com està planificat”, va indicar ahir el ministre portaveu del gabinet nipó, Yoshihide Suga. El dirigent japonès es va referir a la conversa telefònica que van mantenir el primer ministre, Shinzo Abe, i el president dels Estats Units, Donald Trump, després que aquest últim hagués apuntat la possibilitat d’ajornar els Jocs Olímpics: “Crec que si es cancel·len, i es fan d’aquí a un any, és millor alternativa que fer-los sense públic”, va dir.

En la mateixa línia que Abe es va manifestar posteriorment Seiko Hashimoto, ministra japonesa per als Jocs Olímpics i Paralímpics: “Ni el Comitè Olímpic Internacional (COI) ni el Comitè Organitzador de Tòquio 2020 han considerat cap ajornament o cancel·lació dels Jocs.” En el mateix sentit es va pronunciar el president del COI, Thomas Bach: “Estem absolutament alineats amb els nostres amfitrions japonesos en el nostre compromís d’oferir uns Jocs Olímpics segurs el mes de juliol d’aquest any.”

Amb tot, no ha estat només Trump qui ha suggerit la possibilitat d’un ajornament com a millor alternativa. Així es va pronunciar Haruyuki Takahashi, integrant de la junta directiva del Comitè Olímpic de Tòquio 2020: “El més realista seria ajornar les proves olímpiques un o dos anys en comptes de cancel·lar-les. Penso que hi ha més possibilitats a l’estiu d’aquí dos anys perquè hi ha un espai entre altres competicions esportives internacionals.” I va afegir: “Si els hem de posposar, hem d’estar preparats des d’ara. El temps s’està esgotant.” El canadenc Dick Pound, el degà entre els directius integrants del COI, pensa que no es tindrà una idea clara del que passarà fins a finals de maig. Segons Pound, si la pandèmia arriba a ser perillosa per als Jocs, els organitzadors optarien per cancel·lar-los en comptes d’ajornar-los. Al seu torn, Bach manté la incògnita, tot i apuntar que seguiran les “recomanacions” de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). “Haurem de reaccionar amb molta flexibilitat”, va dir el president del COI en una entrevista a la cadena alemanya ARD.

LA DADA

24
de juliol
és la data prevista per a l’inici dels Jocs Olímpics de Tòquio.

ELS PROTAGONISTES

Ni el COI ni el comitè organitzador han considerat cap ajornament o cancel·lació
Seiko Hashimoto
MINISTRA JAPONESA PER ALS JOCS
Crec que si es cancel·len, i es fan d’aquí a un any, és millor alternativa que fer-los sense públic
Donald Trump
president dels estats units
El més realista seria ajornar les proves olímpiques un o dos anys en comptes de cancel·lar-les
Haruyuki Takahashi
integrant de la junta directiva del comitè olímpic tòquio 2020

Aturen el periple de la torxa a Grècia

La torxa olímpica hauria de trepitjar territori japonès la setmana vinent, però ahir el Comitè Olímpic Grec va suspendre el recorregut que aquesta havia de fer per Grècia, per tal d’evitar la propagació del coronavirus. “Després de la inesperada afluència de públic a la cerimònia de l’arribada de la torxa a la ciutat d’Esparta, que va ocórrer tot i les advertències, el comitè olímpic ha pres la difícil però necessària decisió de cancel·lar la resta del recorregut pel territori grec”, van anunciar en un comunicat. Dijous ja s’havia fet la cerimònia de l’encesa de la torxa a les ruïnes d’Olímpia en un acte molt restringit, en què el comitè grec només va expedir un centenar d’acreditacions. Un dels encarregats de portar la torxa fins a Esparta va ser l’actor Gerard Butler, conegut pel seu paper del rei Leònides I en la pel·lícula 300.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)