Atletisme

Suspenen l’inici de la Lliga del Diamant

Atletisme. La federació internacional ajorna el míting de Doha (17 d’abril) i els dos primers de la Xina (9 i 16 de maig) per la pandèmia del coronavirus. La següent prova programada del circuit seria la d’Estocolm (24 de maig)

La World Athletics va confirmar ahir que suspenia els tres primers mítings de la Lliga del Diamant, el circuit atlètic més prestigiós, a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19. Es tracta del míting de Doha (17 d’abril) i els dos que s’havien de disputar a la Xina (el 9 i el 16 de maig). Segons l’organisme, la decisió s’ha pres després de consultar els comitès organitzadors, les autoritats locals i els òrgans de govern esportiu. S’haurà de veure si es manté la resta del calendari perquè les següents proves programades ja són a Europa, a Estocolm (24 de maig) i a Nàpols (28 de maig).

En un comunicat, els responsables de la Lliga del Diamant expliquen quina és la situació en els territoris on s’han suspès els tres primers mítings: “Ara mateix està prohibit entrar a Qatar des de diversos països i el govern de Doha ha suspès totes les competicions nacionals i internacionals per un període de 30 dies. Tot i que el nombre d’infeccions està disminuint a la Xina, el fet és que els preparatius per als mítings s’han endarrerit diverses setmanes, les fronteres estan tancades i les restriccions en els viatges fan del tot impossible organitzar competicions internacionals d’alt nivell.”

Segons el pla actual, el míting de Xangai es disputaria el 13 d’agost, després dels Jocs de Tòquio. Queden pendents per anunciar les noves dates de la cita de Doha i del segon míting a la Xina, que es podrien reprogramar per després de la final de la Lliga del Diamant, previst per a l’11 de setembre a Zuric, si la situació global ho permet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)