Tennis

El tennis professional, suspès fins al juny

Tennis.

La temporada de tennis professional ha quedat suspesa per l’epidèmia de coronavirus fins al 7 de juny vinent tant en el circuit masculí (ATP) com en el femení (WTA), una decisió que afecta els tornejos conjunts de Madrid i Roma, als femenins d’Estrasburg i Rabat i als masculins de Munic, Estoril, Ginebra i Lió. En primera instància, la setmana passada es van suspendre els tornejos ATP durant sis setmanes fins l’abril i els de la WTA fins al 2 de maig.

“Després de profundes consideracions, a causa de l’brot actiu de COVID-19, tots els tornejos ATP i WTA de la temporada de terra batuda no tindran lloc d’acord amb el planejat”, expliquen les dues organitzacions en un comunicat. Els tornejos programats a partir del 8 de juny segueixen, de moment, en peu d’acord amb el calendari publicat.

Les classificacions ATP i WTA quedaran congelades durant aquest període i fins a nou avís. “Els desafiaments presentats per la pandèmia de COVID-19 a l’tennis professional necessiten de la major col·laboració mai vista per part de tots en la comunitat de l’tennis, amb l’objectiu de superar col·lectivament aquest moment per al millor interès de jugadors, tornejos i aficionats” , indica la nota.

“No és moment d’actuar de forma unilateral sinó coordinada”, afegeix. “Totes les decisions relatives a l’impacte del coronavirus demanen una consulta i revisió apropiada entre totes les parts implicades en l’esport. És una visió compartida per ATP, WTA, ITF, AELTC, Tennis Austràlia i USTA”.

Els organitzadors del Mútua Madrid Open es declaren “molt decebuts per la cancel·lació del torneig”, però consideren que “la salut dels aficionats, jugadors i treballadors és el que més importa en aquest moment”, va dir Feliciano López, director de l’torneig.

“Sens dubte, és la situació més trista que hem viscut en aquests 19 anys de torneig”, va reconèixer Manolo Santana, president d’honor del Mútua Madrid Open. “Són temps molt difícils i l’únic que ens queda és apel·lar a la responsabilitat i ser forts per esperar que tota aquesta situació es normalitzi com més aviat millor”.

Tots els aficionats que hagin comprat les seves entrades rebran les mateixes entrades (idèntica ubicació i sessió) per a la propera edició sense despesa addicional, explica l’organització de l’torneig madrileny.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)