Més esport

La UFEC avaluarà les repercussions econòmiques en l’esport català

Federacions.

La Unió de Federacions (UFEC) ha decidit afrontar la crisi del coronavirus en tres fronts. En primer lloc, elaborarà un informe per avaluar i quantificar l’impacte de la crisi de la Covid-19 en el sector esportiu de Catalunya. També farà un pla per minimitzar els efectes del coronavirus en els llocs de treball i, per últim, està assessorant les entitats esportives en l’àmbit laboral i jurídic.

Fer front a les repercussions

Pel que fa als efectes socials i econòmics d’aquesta crisi, la UFEC treballa amb la consultora PricewaterhouseCoopers en un informe sobre l’impacte directe en el món de l’esport. Per desenvolupar-lo, s’efectuarà una recollida de dades a federacions i a una mostra de clubs i entitats en dos moments, a mitjans de la setmana vinent i d’aquí a un mes. Es valoraran els efectes de la cancel·lació de competicions, la pèrdua d’ingressos (abonats, socis, patrocinadors) o l’afectació en l’àmbit laboral per llocs de treball suspesos i/o eliminats, entre altres. “L’objectiu és doble: tenir eines per demanar ajudes per superar la situació actual, però també ajudar a preparar-se millor per a situacions semblants en futures crisis”, explica Gerard Esteva, president de la UFEC.

Fer esport a casa

La UFEC ha tancat les vuit instal·lacions esportives que gestiona i no en cobrarà les quotes als abonats mentre duri la crisi. En aquest sentit, i com a servei extra, s’ha creat l’espai UFEC i Uesports a Casa, que res no t’aturi!, disponible a https://uesports.cat/uesports-a-casa/. Un nou apartat de contingut digital que es nodrirà cada dia amb nou material per seguir gaudint, a casa, de l’esport i l’activitat física. Un canal on s’oferiran rutines d’entrenament, consells de nutrició i salut, sessions en viu amb el personal tècnic d’Uesports i contingut extra per fer esport durant aquestes setmanes.

Instal·lacions per a l’emergència

Davant d’aquesta crisi, la UFEC també ha posat a disposició de les autoritats locals tots els seus centres esportius al territori per si fessin falta per allotjar hospitals de campanya provisionals o atendre les persones afectades pel coronavirus en aquesta alerta sanitària.

Protecció dels treballadors

L’entitat també pren el compromís de fer una gestió responsable dels recursos i s’acollirà a un expedient de regulació temporal d’ocupació “perquè ningú perdi la feina i per minimitzar l’impacte negatiu per al nostre personal”, assegura Esteva.

Assessorament a les entitats esportives

La UFEC està donant assessorament a totes les entitats esportives en l’àmbit laboral i també jurídic. En un escenari de durada i abast incert, es recomana adoptar mesures també per a la protecció del personal i garantir l’ocupació. El teletreball, la borsa d’hores o pactar vacances anticipades, si és possible, són mecanismes de flexibilització de la situació, de primera instància i àgil aplicació. En última instància, el sector està adoptant expedients de regulació temporal d’ocupació com a eina per al manteniment de tots els llocs de feina.

Assegurances

En l’àmbit de les assegurances, les mesures de restricció a la lliure circulació de la ciutadania derivades de l’Estat d’alerta han suspès l’activitat d’instal·lacions i infraestructures esportives no només en locals o recintes tancats, sinó també en espais oberts. Els incompliments de les mesures governamentals indicades es poden entendre com a negligència i, per tant, l’ocurrència d’accidents amb negligència quedarien directament exclosos de la cobertura de la pòlissa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)