Més esport

Austràlia i el Canadà diuen no a Tòquio 2020

Olimpisme. No hi competiran si els Jocs són aquest any. Gran Bretanya també hi renunciarà si es mantenen les previsions amb el coronavirus

L’equip del Canadà no participarà en els Jocs Olímpics i Paralímpics d’estiu del 2020 d’acord amb un informe que han donat a conèixer de manera conjunta els comitès olímpics i paralímpics d’aquest país nord-americà. Mitjançant un comunicat, insten el COI, la IPC i l’Organització Mundial de la Salut (OMS) a ajornar els Jocs fins l’any vinent. En la mateixa línia, el Comitè Olímpic Australià tampoc hi enviarà esportistes i ja els ha recomanat que es comencin a preparar per a l’estiu del 2021. Diumenge el govern australià ja havia ordenat el tancament de fronteres per als seus conciutadans, sense excepció, durant mig any. L’última potència esportiva a esborrar-se de Tòquio 2020 ha estat la de l’equip de la Gran Bretanya i Irlanda del Nord, que ha anunciat que no hi assistirien si l’expansió del coronavirus es manté tal com indiquen les previsions. Al seu torn, el president de la Federació Internacional d’Atletisme (World Athletics), Sebastian Coe, creu que ha arribat el moment de definir una nova data per als Jocs, ja que la celebració del 24 de juliol al 9 d’agost “no és factible ni desitjable” per la pandèmia de la Covid-19. També han manifestat la seva disconformitat amb mantenir les dates els comitès olímpics de Noruega, Portugal i Polònia, que han instat el COI a ajornar-los.

D’altra banda, el Comitè Olímpic i Paralímpic dels Estats Units (USOPC) ha qualificat com a “ambigua” la posició presa pel Comitè Olímpic Internacional (COI) de donar-se un termini de quatre setmanes abans de prendre l’última decisió sobre si cancel·la o ajorna els Jocs de Tòquio 2020. En tot cas, el president dels Estats Units, Donald Trump, ha assegurat que està convençut que el seu homòleg japonès, Shinzo Abe, prendrà la mesura correcte en aquest sentit.

Pere Miró: “Els Jocs es faran quan el món estigui preparat”

El director general adjunt del Comitè Olímpic Internacional, el català Pere Miró, ha afirmat en una entrevista a RAC1: “Els Jocs s’han de fer, però quan el món estigui preparat.” També ha admès que veu molt difícil que es puguin disputar en les dates previstes –del 24 de juliol al 9 d’agost– per la crisi del coronavirus i que en totes les converses que s’han mantingut entre el COI, el govern japonès i els socis olímpics “mai s’ha parlat de la cancel·lació”. Miró ha afirmat que la resposta arribarà el mes vinent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)