Esport i política

Estats Units demana formalment l’ajornament de Tòquio 2020

Olimpisme.

Els Estats Units, a través de la presidenta dels seus comitès Olímpic i Paralímpic, Sussane Lyon, ha demanat al Comitè Olímpic Internacional (COI) ajornar els Jocs Olímpics de Tòquio 2020. “Està més clar que mai que el camí cap a l’ajornament és el més prometedor. Encoratgem al COI a prendre totes les mesures necessàries per garantir que els Jocs es puguin dur a terme en condicions segures i justes per a tots els competidors”, assenyala el comunicat divulgat ahir.

La carta signada per Lyon atén a més el clam dels esportistes que componen l’anomenat Team USA, que va fer una enquesta entre 1.700 homes i dones per conèixer el seu pensament sobre l’avanç en el món del coronavirus.

L’anunci dels Estats Units augmenta la pressió de comitès olímpics nacionals, federacions esportives internacionals i esportistes d’elit sobre el COI, que diumenge va fixar un termini d’espera de quatre setmanes per concloure si pot mantenir les dates previstes per als Jocs i, si no és així, decidir quan podrien disputar-se.

Hores després de conèixer-se aquest anunci, Canadà va manifestar que, per evitar riscos a la salut, no enviarà esportistes als Jocs Olímpics de Tòquio 2020, i va oferir tot el seu suport al COI si accepta posposar per un any la cita. També es van manifestar públicament favorables a l’ajornament Austràlia, que va expressar la seva renúncia tàcita, i la Gran Bretanya, que va manifestar que si no millorava la situació tampoc no hi participaria.

Els Jocs Olímpics, previstos en principi de el 24 de juliol a el 9 d’agost, ni els paralímpics, que es van fixar dues setmanes després, del 25 d’agost a el 9 de setembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)