Més esport

Suport unànime

Conseqüències. El gruix de comitès i federacions aplaudeixen la decisió, tot i que hauran de reajustar els calendaris

Les reaccions positives a l’ajornament dels Jocs de Tòquio del 2020 al 2021 van ser unànimes per part de comitès olímpics i federacions. En tot cas, ara, o quan la pandèmia de la Covid-19 ho permeti, serà l’hora d’ajustar calendaris o de modificar els sistemes de classificació olímpica. En aquest sentit, el mundial d’atletisme que s’havia de disputar el 2021 a Eugene (Estats Units) es podria ajornar fins al 2022. La World Athletics també va anunciar ahir l’ajornament del mundial sub-20, que s’havia de disputar del 7 al 12 de juliol a Nairobi (Kenya), i es compromet a anunciar les noves dates tan aviat com sigui possible.

La Federació Internacional de Natació, un altre dels esports de referència olímpics, es va comprometre a adaptar el mundial de Fukuoka –estava programat entre el 16 de juliol i l’1 d’agost del 2021– a les noves dates dels Jocs de Tòquio.

Des de la secretaria general de l’Esport i de l’Activitat Física de Catalunya Gerard Figueras també va aplaudir la decisió del COI i del comitè organitzador de Tòquio 2020: “La valorem positivament en una doble clau. En primer lloc, per protegir la salut de tota la família olímpica i, en segon lloc, per preservar la condició d’igualtat per al conjunt dels esportistes que participen a Tòquio, ja que alguns d’ells fa dies o fins i tot setmanes que no es poden entrenar.”

LES REACCIONS

Accelerarem la revisió de l’actual sistema de classificació olímpica, en cooperació amb el COI, i ho publicarem com més aviat millor
World Athletics
El gruix de beques i subvencions a esportistes catalans en l’últim cicle olímpic l’ampliarem fins al 2021
Gerard Figueras
secretari general de l’esport
Hi estem totalment d’acord. Hem seguit les directrius del COI i seguirem les del nostre líder, Thomas Bach
Julio César Maglione
president de la fina
La salut i el benestar humà sempre han de ser la nostra prioritat. L’esport no és ara el més important
Andrew Parsons
president del comitè paralímpic
Ho valorem positivament per protegir la salut de tota la família olímpica i per preservar la igualtat de condicions entre els esportistes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)