Tennis

JORDI TAMAYO

PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE TENNIS

“Organitzem un torneig eSports”

El president anuncia la posada en marxa d’un campionat de tennis virtual per als federats

La federació, immersa en un pla de viabilitat, perdrà 60.000 euros cada mes i ja hi ha clubs que s’estan acollint a l’ERTO

Jordi Tamayo (Barcelona, 1981) va accedir a la presidència de la federació catalana el juny del 2017 en un moment econòmic crític. L’aturada per la pandèmia sorgeix com un entrebanc extraordinari en la revitalització econòmica de l’organisme, que va activar les mesures de teletreball i de tancament de competicions i instal·lacions necessàries de seguida i que engegarà un campionat virtual per alleujar el confinament.

Com ha vehiculat la situació quant a logística la federació catalana?
Des del dia 13 a la federació intentem donar el servei als clubs en línia a través del teletreball, amb tres direccions de correu electrònic i tres telèfons actius per a les diferents àrees. Vam aturar totes les activitats també el dia 13, com vam publicar al nostre web. Venen temps difícils quant a ingressos, però ara el més important és la salut pública. També fem propostes al nostre web, com ara concursos, i la setmana vinent anunciarem un campionat de tennis eSports reservat en primera instància per als federats. Si la cosa funcionés, ja en parlaríem per fer-lo obert. Esperem que sigui una eina de servei per a la situació actual i també que es pugui adaptar quan la situació es normalitzi, sempre amb un límit de partits i només com a complement del tennis convencional, per descomptat. No es fa amb afany de lucre, sinó que la recaptació es destinarà a fins sanitaris.
Com es tradueix l’aturada en els ingressos pel que fa a la federació?
Deixem d’ingressar uns 60.000 euros al mes perquè hem hagut d’aturar absolutament tota la nostra activitat. Estàvem en una bona línia. Vam tancar el 2019 amb 312.000 euros positius que serviran per continuar amortitzant el deute que tenim de 2,7 milions d’euros. Quan vam entrar, el deute acumulat era de 6,1 milions d’euros. Tenim un pla de viabilitat fins al 2026, però esperem haver eixugat tot el deute abans.
I als clubs? Què passa amb els socis, demanen la reducció de quotes?
Ja hem assessorat diversos clubs per fer un ERTO. S’ha d’entendre perquè, malgrat que s’atura l’activitat, els clubs tenen empleats de manteniment o oficines i han de prendre alguna mesura. Hi ha dues categories diferents d’associats. Els socis que tenen accions i un vincle o sentiment de pertinença i els abonats que paguen per un servei. De moment, les quotes es mantenen perquè, si no, els clubs no podrien assegurar la continuïtat.
La influència d’altres esports com ara el pàdel va fer baixar el nombre de llicències a Catalunya. Continua la tendència o s’ha redreçat?
A Catalunya tenim 230 clubs, una xifra estabilitzada. El més important és que hem aturat el cop de la baixada de les llicències. Ara mateix en tenim al voltant de 24.000. Vam arribar a estar en les 42.000 a mitjan anys vuitanta en l’època d’esplendor i des del 2000 la xifra no havia parat de baixar, a raó d’un deu per cent a l’any. Però ara hem arribat a un punt d’inflexió.
Quins són els factors?
Hem revitalitzat el producte sènior. Per exemple, vam fer un circuit sènior que va aplegar mes de 1.000 participants, amb un sopar posterior inclòs en alguns dels tornejos perquè el vessant social també és molt important i, a poc a poc, s’havia anat perdent. Per un altre costat, hem canviat el període de les llicencies de l’octubre, que és quan comencen els cursos, al setembre en comptes de fer-les des de l’1 de gener i això ha generat també un creixement notable. Va ser una de les propostes que vam fer des de la federació catalana a la federació espanyola i que també s’ha aplicat a la resta de federacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)