Ciclisme

El Tour de França, sense públic a les carreteres?

Ciclisme. La ministra d’esports, Roxana Maracineanu, assegura que la gran font d’ingressos de la cursa són els drets televisius

El Tour de França, que ha de començar el 29 de juny a Niça, es podria disputar a porta tancada. És un dels escenaris que planteja la ministra d’esports, Roxana Maracineanu. “Ho estem tracntant amb ASO, però encara és massa aviat per prendre una decisió” diu, posant en valor la gran font d’ingressos de la cursa: “el Tour no es basa en la venda d’entrades sinó en els drets de la televisió.”

“En aquest període de confinament tots som conscients i responsables i tothom ha entès els beneficis de quedar-nos a casa. Mirem més la televisió i no seria cap disbarat seguir-hi el Tour” assegura en la seva aprició a France Bleu.

La última

La París-Niça, la darrera cursa del calendari que es va disputar a Europa –també organitzada per ASO– ja es va fer sense públic i amb una etapa menys. “Només dues guerres mundials han pogut aturar el Tour.” recordava el seu director, Christian Prudhomme. La prova es va deixar de fer entre el 1940 i el 1946 i, abans, entre el 1915 i el 1918.

Negre

Patrick Lefevere, el mànager del Deceuninck, ha stimat en mig milió d’euros que ja ha perdut el conjunt belga, el que acumula més triomfs al llarg de l’any i que té en les clàssiques de primavera el seu punt àlgid en el calendari. “Ho veig molt negre” assegura al Het Laatste Nieuws belga sobre la hipòtesi del Tour sense públic. I es qüestiona: “Qui pot entrar a França i qui no? Omplirem els hotels?” “No em puc imaginar que el juliol aparegui algú amb una bara màgica i esborri del mapa al coronavirus. Hem de tenir coneixement” argumenta.

Un altre dels escenaris que es plantegen són les grans voltes (Giro, Tour i Vuelta) en dues setmanes o les clàssiques quan s’havien de fer els Jocs.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)