Esports de muntanya

Mingote reprendrà el juny el seu projecte 14x1000

Alpinisme.

Segons les previsions inicials, l’alpinista Sergi Mingote (Parets del Vallès, 1971) ara mateix ja hauria d’haver arribat al Nepal per afrontar el vuitè i el novè repte del seu projecte 14X1000, l’Annapurna (8.091 metres) i el Makalu (8.481 m), però la pandèmia del coronavirus ha provocat que el país asiàtic suspengui els visats fins, almenys, el 30 d’abril.

L’alpinista català ha explicat en declaracions a l’agència EFE que té previst reprendre el seu repte l’estiu: “Si tot va bé, al juny aniré cap a l’Himàlaia per pujar, com ja estava previst, l’onzena muntanya més alta del món, el Gasherbrum I (8.080 m). En ple estiu sí que canviaré l’agenda i aniré a l’Annapurna i al Makalu. Amb companys d’expedicions internacionals hem decidit anar junts per poder treballar bé la muntanya. Això vol dir que el Cho Oyu (8.021 m) i el Shisha Pangma (8.027 m), que els tenia previstos per a la tardor, passaré a fer-los a la primavera del 2021, quan segurament intentaré encadenar dos o tres 8.000. Al meu projecte l’aturada no l’ha afectat molt.”

Mingote manté l’objectiu de fer els catorze vuit mils en menys de mil dies. El primer, el Broad Peak, el va assolir el 16 de juliol del 2018: “L’objectiu principal és batre el rècord actual (7 anys, 10 mesos i 6 dies), el qual està en poder del sud-coreà Kim Chang-Ho. Encara que hi ha un nombre rodó, el 1.000, que és molt bonic. Aquesta xifra és indicadora que vull reduir el rècord fins aproximadament als 3 anys, pràcticament la meitat del registre que hi ha ara. Seguim en aquesta línia. Si no són 3 anys seran 3 i mig. Però si les afectacions per l’epidèmia del coronavirus no van més enllà del que es preveia els càlculs segueixen sent els mateixos que abans.”

Respecte la preparació que fa casa confinat l’alpinista es considera un privilegiat: “Ja fa molt de temps que al soterrani de casa tinc un petit gimnàs, amb una màquina de Multipower per treballar la força, amb una bicicleta de spinning i una el·líptica, entre altres elements. No estic fent el mateix entrenament que en condicions normals, però sí molt semblant. Ahir mateix vaig fer doble sessió. En dejuni vaig portar a terme una hora de spinning per mantenir a ratlla els nivells de greix i per la tarda vaig fer entrenament de força. Pràcticament gairebé cada dia doblo. I tinc una mica de complex de hàmster perquè faig voltes corrent al voltant de casa meva pel pati. Són uns 60 metres de volta.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)