Futbol sala

DANI VIVES

PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE FUTBOL SALA

“Ens amoïna la liquiditat”

Com la resta de federacions catalanes, la de futbol sala afronta l’aturada de les competicions amb força preocupació, però el seu president, Dani Vives, explica que, en tenir una estructura petita, podran aguantar un parell de mesos sense haver de fer un expedient de regulació temporal d’ocupació, tot i que l’economia és una de les seves preocupacions. La federació havia iniciat el procés electoral, que s’ha aturat.

Com està afectant l’aturada de les competicions la federació?
És un cosa generalitzada, no crec que la nostra situació sigui més especial que la d’uns altres. S’ha aturat del tot, el que passa és que ja fa temps que nosaltres, amb el tema dels empleats i tot això, ja teníem una estructura molt minsa i per això encara podrem aguantar uns mesos més.
No han de fer cap ERTO com els està passant a altres federacions?
Esperarem a veure si podem resistir dos mesos, intentarem mantenir els dos empleats. No som una federació gaire gran, tenim unes 3.000 llicències. Tot i així, si s’allarga molt ho haurem de fer. En principi si ho podem aguantar ho aguantarem perquè ja fa quatre anys que vam entrar a la junta directiva i vam prendre unes mesures d’estabilització de despeses i per tant ens ha agafat una mica preparats en això.
La competició de clubs està aturada, ara toca pensar si es reprèn quan es pugui o s’acaba com està ara?
De fet estem molt a l’expectativa de tot el que passarà. Sempre hi ha una data límit, si en algun moment es poden reprendre les competicions a principis de maig o a meitat de maig, potser encara ens donarà un marge per poder acabar en unes dates una mica normals. S’ha d’entendre que tots els nostres clubs són amateurs i les èpoques de juliol i agost seria allargar massa. I s’hauran de prendre les decisions que calgui en aquest cas, ara mateix fer una previsió a mitjà termini és aventurar-nos molt.
I les competicions de seleccions?
També afecta el mundial sub-15 que tenien a finals de juliol, havien d’anar al Paraguai i es va suspendre. Ara queda el mundial sub-17, que es farà el mes de novembre a l’Uruguai, que manté les dates de moment. Tot i que ara a Sud-amèrica comencen a tenir brots de coronavirus, el que vol dir que a ells els vindrà més tard i els pot afectar en aquelles dates.
Estan en contacte amb els clubs, com ho estan suportant?
De fet amb tots ells tenim comunicació via correu electrònic i alguns pregunten com ho volem encarar, però la resposta ara per ara és molt arriscada, qualsevol que diguem, perquè és clar, no tenim eines per saber com evolucionarà tot això.
Estan en una incertesa total per prendre qualsevol decisió?
Sí, i el que més ens amoïna ara per ara en l’àmbit federatiu és la liquiditat, poder pagar proveïdors, pagar les despeses comunes. En no haver-hi competicions, no hi ha ingressos ara. Nosaltres estem preparats per aguantar un mes o dos, més ja no. Crec que el govern també ha pres mesures per agilitzar els procediments de les subvencions del 2020 i ens ajudarà per aguantar aquesta situació.
A la federació ja havien iniciat un procés electoral.
Sí però, com que ja no es va poder complir el calendari electoral, ja hem convocat una assemblea extraordinària perquè tots els clubs decideixin si realment s’ha de fer un calendari nou o s’ha d’iniciar un procés nou. No es poden complir tots els paràmetres que es van aprovar en el seu dia en l’assemblea, no es pot complir, i el que té més sentit comú és donar la veu als clubs i que es faci un procés nou, no té cap sentit el que hi havia. La Secretaria General de l’Esport ha fet un decret que afecta totes les juntes directives que vencien el seu mandat i a part també totes les assembles, ha muntat unes directrius perquè totes les federacions fem el mateix. En aquest cas nosaltres ens vam avançar una mica i hem apel·lat al màxim òrgan de les federacions, que és l’assembla general, perquè decideixi sobre el procés electoral.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)