Més esport

PERE HERNÁNDEZ

PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE PÀDEL

“Estem refent el pressupost”

Pere Hernández (Barcelona 1961) lidera una federació amb 22.000 llicències –en tot l’Estat n’hi ha 73.000–, que reflecteixen l’auge d’aquest esport a Catalunya. Com tothom, el president i la seva junta han pres mesures de readaptació logística, esportiva i econòmica.

Es reprogramaran els tornejos que s’estan deixant de jugar?.
Vam aturar les competicions l’11 de març seguint els consells del govern i la nostra intenció es recuperar els tornejos, però sempre de manera coordinada, tant amb la federació espanyola com amb el circuit mundial World Padel Tour, per evitar coincidències que pugin desvirtuar els campionats.
Com afecta econòmicament la federació aquesta crisi?
Tenim deu treballadors i hem fet un ERTO, tot i que n’hi ha dos que mantenen un percentatge de jornada amb teletreball. Donem servei a través del telèfon i del correu electrònic als clubs i també hem potenciat el contingut amb els federats en les xarxes socials. Per exemple, amb entrevistes a jugadors, tant de les categories de base com de l’absoluta. Ara hi ha més temps i això es nota molt en el nombre de visites. També estem coordinats amb la UFEC i la Secretaria General de l’Esport, que ofereixen un xat mèdic i una línia de crèdit als clubs a través de l’Institut Català de Finances. A més d’assessorament en la tramitació dels ERTO i de formació en línia a través de la UFEC Academy. Igual que tothom, intentem superar la situació de la millor manera possible. A la federació ens reunim cada setmana telemàticament i, per extreure coses positives, hem comprovat que el mètode és eficaç, que estalvia temps i costos i que pot ser una bona eina.
Han fet un càlcul mensual de l’impacte econòmic?
No podem parlar encara de xifres exactes fins que no sapiguem quin impacte tindrà tot plegat, quan durarà. No és el mateix estar un mes i mig aturats que si s’allarga i la gradualitat amb què sortirem del confinament. També és cert que cada mes és diferent. El que sí que estem fent és readaptar el nostre pressupost del 2020 partint de zero. S’ha d’avaluar l’evolució de les llicències i tenir en compte les activitats que s’han suspès a banda dels tornejos, com els cursos i el projecte que havíem engegat de captació de patrocinis.
Els clubs ho estan passant malament...
Hi ha una gran majoria de clubs que estan sol·licitant acollir-se a un ERTO. Els clubs que depenen exclusivament del pàdel ho tenen més complicat perquè els que tenen gimnasos i altres activitats estan reconduint activitat a través de les xarxes. Tenim clubs de caràcter mercantil en naus, molts dels quals van sorgir en la crisi del 2008 perquè les naus van quedar buides. En alguns casos estan renegociant els lloguers i els marges amb els quals treballaven habitualment ja eren petits. N’hi ha que no tenen abonats, sinó que es nodreixen dels lloguers de pista, que han desaparegut de manera sobtada.
El laude del TAS que va decretar que anul·lava la seva destitució com a vicepresident de la federació internacional sentenciava que tenia el dret de tornar al càrrec.
No vaig accedir de nou a la vicepresidència perquè durant el procés hi va haver un canvi de president. El nou, Luigi Carraro, no havia intervingut en la decisió i va accedir al càrrec posteriorment. Per això vaig optar per no recuperar el càrrec i deixar que el nou president desenvolupés la seva tasca amb el nou equip.
Devia ser un orgull sentir com Ari Sánchez felicitava públicament que la catalana fos capdavantera respecte d’altres federacions per haver igualat els premis en metàl·lic en els tornejos masculins i femenins.
Sí, l’Ari Sánchez és la numero 3 del món i una gran persona. La coneixem molt bé, tant ella com la seva família. Nosaltres ja érem molt a prop quant a la paritat de premis. Simplement van accelerar el procés i ho vam igualar amb rapidesa. Les noies tenen una gran importància. Una dada significativa és que representen el 40% de les nostres llicències, quan el percentatge de llicències femenines de tots els esports a l’Estat és del 23%. En la lliga interclubs de Barcelona, per exemple, hi ha 1.000 noies inscrites.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)