Ciclisme

El Pla B del Tour es ajornar un mes el seu començament

Covid-19.

Els organitzadors del Tour de França continuen treballant per salvar l’edició del 2020. Ja tenen clar que és pràcticament impossible que es pugui mantenir la data de la sortida, prevista pel 27 de juny a Niça. Així, el pla B d’ASO, l’empresa que organitza la prova, consisteix en ajornar el Tour un mes aprofitant el buit que ha deixat l’absència dels Jocs Olímpics de Tòquio. Segons Le Parisien, la cita començaria el 25 de juliol a Niça i acabaria el 16 d’agost a París. Això provocaria que la Vuelta s’hagués d’ajornar o retallar ja que comença el 14 d’agost. En tot cas ASO també és la propietària de la cursa espanyola i prioritzà el Tour ja que és la seva principal font d’ingressos.

Tot el calendari ciclista de l’UCI del maig i el juny, a excepció del Tour, està cancel·lat i el mateix director de la prova, Christian Prudhomme, és conscient que no es compliran encara les condicions sanitàries per reunir grans aglomeracions de gent a França, un país que està patint aquests dies de valent per controlar la pandèmia del coronavirus. Prudhomme ja va anunciar que la prova no es farà sense públic però també es resisteix a suspendre-la. “Només les guerres han pogut derrotar el Tour.”

La decisió d’ajornar el Tour un mes es prendrà en la segona quinzena d’abril quan es confirmi que el govern francès manté o allarga el confinament. En principi es mantindrà exactament la mateixa ruta amb la condició, és clar, que s’hagi frenat pràcticament totalment l’avenç de la Covid-19. Prudhomme també manté que mantenir el Tour llançaria un missatge d’optimisme a tot el món: “Voldria dir que el virus ha estat derrotat.” Les autoritats franceses veuen amb bons ulls la decisió del Tour i els equips professionals també en son partidaris. El director del Groupama, Marc Madiot, manté que el Tour no pot mantenir les dates actuals. “Perquè un Tour s’assembli mínimament al que coneixem d’aquesta prova fan falta un mínim de deu setmanes de preparació un cop els ciclistes tornin als entrenaments i cal un mes de curses de preparació.”

El Giro d’Itàlia, que també va ser suspès, busca dates a la tardor per salvar l’edició del 2020.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)