Waterpolo

MIKI LINARES

PORTER DEL CN ATLÈTIC BARCELONETA I ESTUDIANT DE CINQUÈ CURS DE MEDICINA

“Trobaré a faltar l’equip”

“No deixo el waterpolo perquè vulgui, sinó perquè tinc altres projectes amb la medicina que m’impedeixen jugar”

“Amb el lideratge a la Champions, l’any pintava de conya i és una pena que s’hagi acabat així”

Miki Linares (Barcelona, 1997), el segon porter del CN Atlètic Barceloneta al costat de l’incombustible Dani López Pinedo, estava cridat a prendre-li el relleu en les pròximes temporades. El jugador mariner, però, ha decidit penjar el casquet per centrar-se en els estudis del sisè curs de medicina i la preparació del MIR.

Ha pogut donar un cop de mà en la lluita contra la pandèmia?
Ens ho van proposar i vaig omplir els formularis per col·laborar a l’hospital Clínic i al Col·legi de Metges, però al final no ens van cridar. Suposo que, entre que faltava material i que després es va anar controlant la situació a les UCI, al final no hem fet falta.
Podrà acabar el curs?
Sí, ens quedaven algunes coses pendents del quadrimestre i hem optat per fer-ho en línia. Estudiant i fent una mica d’esport m’han anat passant els dies. Ja ens han enviat un comunicat en què deien que havien adaptat els exàmens per fer-los en línia i en les dates que ja estaven previstes.
S’atreveix a opinar sobre com s’ha gestionat la pandèmia?
És una situació que ningú havia previst. Les grans pandèmies eren coses més aviat teòriques; si més no en l’època moderna no n’havíem patit cap. Ens ha sorprès a tots, fins i tot als més experimentats en el tema. Davant una situació que et sorprèn òbviament no prens les millors decisions perquè no tens tot el temps que voldries per pensar-les. S’han fet coses bé i d’altres malament. Ara que sabem per on van els trets, l’important és prendre les millors decisions en el futur.
S’ho ha repensat el fet de deixar el waterpolo?
Em sap molt de greu acabar així la meva etapa en el waterpolo. Òbviament, no és tal com ho tenia pensat, però no ho deixo perquè vull sinó perquè tinc nous projectes que m’impedeixen jugar. Més que no repensar-m’ho, la qüestió és que no m’ho puc repensar.
L’equip a Europa tenia una trajectòria espectacular.
La temporada pintava de conya. Tenim una de les millors plantilles i en el moment en què es va parar la competició érem primers de grup de la Champions, la qual cosa ens garantia un bon encreuament a la fase final. I en l’àmbit estatal, també. És una pena que s’hagi acabat així.
Sense saber-ho, la final de la copa contra el Terrassa va ser un dels seus últims partits.
Sí, com a partit important, sí. La copa sempre és un torneig especial, ja que si fiques la pota et quedes fora en qualsevol moment. És el torneig del KO. Vam jugar molt bé i personalment en tinc molt bon record.
Quins són els seus millors records en el waterpolo?
Em quedo amb la convivència amb l’equip. A mesura que passi el temps, és el que més em quedarà. He passat moments fantàstics amb tots ells i segur que és el que més trobaré a faltar.
Què li sembla que hagin donat per tancades totes les competicions de waterpolo?
És una decisió totalment lògica. La cosa no pintava gaire bé i segur que hi ha clubs que tenen complicacions econòmiques derivades de la situació que estem vivint. Era el millor que es podia fer. Tancar-ho aquí i començar la temporada vinent de la millor manera i amb les adaptacions que facin falta.
Què ha après entrenant-se al costat d’un dels millors porters del món?
Sempre dic el mateix. Ha estat un plaer enorme. El Dani, a més de ser un porter espectacular, és una gran persona. Des que vaig arribar al primer equip, essent adolescent, m’ha tractat molt bé i li estaré agraït sempre. És un paio fantàstic.
Ja sap qui cobrirà la seva plaça a l’Atlètic Barceloneta?
Em sembla que repescaran en João Coimbra, el porter brasiler que tenim cedit al Sant Andreu. Segur que ho farà molt bé.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)