Atletisme

Madrid, capital d’Espanya

Atletisme. La federació espanyola concentra el campionat d’Espanya individual i de clubs (12 i 13 de setembre) a Madrid i Getafe en un calendari oficial que s’allarga fins al desembre

L’assemblea de la Federació Espanyola d’Atletisme va aprovar ahir el nou calendari de la temporada després que totes les competicions es cancel·lessin a partir del 8 de març per culpa de l’estat d’alarma. El campionat d’Espanya absolut, que s’havia de disputar el 27 i el 28 de juny a Getafe com a prèvia als Jocs Olímpics de Tòquio, ara ajornats, es disputarà finalment en quatre escenaris diferents a la zona de Madrid. El campionat, que arribarà a l’edició número 100, es farà el cap de setmana del 12 i el 13 de setembre i coincidirà, a més, amb el campionat d’Espanya de clubs. Es van descartar, d’aquesta manera, altres fórmules més imaginatives, com ara celebrar-lo en diferents ciutats al mateix temps.

L’estadi de Getafe serà un dels quatre on s’organitzarà la competició, però no queda clar encara com es repartiran totes les proves, ja siguin individuals o per equips. La federació, a més, adverteix que qualsevol canvi en la política del govern espanyol sobre la desescalada o un rebrot del virus podrien tornar a afectar no només aquest campionat sinó tota la resta.

El calendari oficial es reobrirà també a Madrid amb les copes de clubs masculina i femenines, que tindran lloc el 5 i el 6 de setembre. L’entrada als diferents recintes esportius s’haurà de fer seguint les normes que apliquin en aquell moment el govern espanyol o els diferents governs autonòmics. També s’aplicaran fórmules innovadores per evitar que la malaltia pugui escampar-se entre els atletes, entrenadors o jutges.

Catalunya defensarà la seva hegemonia en el campionat de federacions el 19 de setembre a Ciudad Real. L’octubre començarà amb un altre campionat amb grans especialistes catalans, el de cursa de muntanya, que tindrà lloc el dia 2 a La Palma (Tenerife). Hi haurà dos campionats d’Espanya que es disputaran a Catalunya, el sub-18 a Tarragona (17 i 18 d’octubre) i el sub-16 a Granollers (24 i 25).

Fins a finals d’any

L’allau de competicions que es van haver d’ajornar a partir del març farà que aquesta inusual temporada s’allargui fins al desembre i s’encadeni amb la de pista coberta del 2021. L’última prova oficial de la federació serà el campionat d’Espanya indoor de la categoria sub-16, que es disputarà, per variar, a Madrid.

LA DADA

4
estadis
són els que usarà la federació per organitzar el campionat d’Espanya absolut.

La crisi també passa factura econòmica

L’assemblea de la federació, la primera en format telemàtic de tota la seva història, va aprovar un pressupost de 8,5 milions d’euros, una reducció del 35% respecte del 2019 a causa de l’impacte de la Covid-19, tot i que s’intentarà acabar la temporada amb superàvit. “Hem d’extreure lliçons d’aquesta crisi i la història ho recordarà com aquella vegada en què el campionat d’Espanya es va fer en una seu i en quatre estadis diferents”, va recalcar el president, Raúl Chapado, que va confirmar que la convocatòria d’eleccions es farà el 27 de novembre. L’assemblea també va fer un manifest de suport a la federació i els clubs catalans perquè es pugui recuperar la pista coberta de Sabadell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)