Futbol sala

El Barça, eliminat a la primera

Futbol sala. Un gol de Cecilio a 3 segons del final condemna l’equip blaugrana i catapulta el Llevant (2-3) a les semifinals al títol de lliga

La final exprés de lliga ha estat letal per al Barça. El conjunt blaugrana ha quedat eliminat a la primera, en el partit de quarts de final contra el Llevant, que ha estat capaç de remuntar l’eliminatòria en 10 minuts, quan perdia per 2-0. Un gol de Cecilio a 3 segons del final ha dictat la sentència i ha consumat la desfeta del conjunt d’Andreu Plaza, que ja no podrà revalidar el títol de lliga i es complica la seva presència a Europa –està obligat a guanyar la Champions per jugar-la el curs vinent–. Una cinquena falta inexistent assenyalada a Adolfo, a 4 minuts per al final, ha condicionat el desenllaç del partit.

El Barça ha tingut una bona posada en escena. Pressionant en defensa i buscant en determinació la porteria rival. Andreu Plaza ha començat ben d’hora les rotacions per assegurar-se un ritme ben alt de partit. Adolfo, el pitxitxi de la lliga, ha fet un primer avís amb un fuetada que ha malbaratat Raúl Jiménez amb una mà providencial. Un minut després (8’), Sergio Lozano ha certificat el domini blaugrana amb un autèntic golàs. El capità ha recuperat una pilota en defensa i ha creuat la línia divisòria per afusellar la porteria del Llevant amb una canonada amb l’esquerra que s’ha colat per tot l’escaire. Dyego amb un xut al pal i la posterior rematada de Boys, que ha rebutjat la defensa rival, han estat a punt d’ampliar l’avantatge del Barça al marcador. Amb tot, l’equip valencià no s’ha arronsat i també ha portat perill en alguna acció a pilota aturada. Així, Juanjo ha evitat l’empat després d’una espectacular volea de Cuzzolino.

Després de la represa, el domini ha estat altern. Cuzzolino ha tornat a fer lluir Juanjo en un llançament de falta. El Barça ha tornat a prendre el comandament i el porter del Llevant ha hagut d’intervenir en diverses ocasions amb el peu per evitar els gols de Dyego, Boyis i Adolfo. El partit s’ha trencat per uns moments i el mateix Adolfo ha salvat sobre la línia de gol una vaselina de Cuzzolino, amb Juanjo ja batut. Quan pitjor ho estava passant el Barça, Juanjo ha fet una passada mil·limètrica a Ximbinha, que ha assistit amb el cap perquè Daniel signés la segona diana blaugrana. El Llevant ha reaccionat amb el porter jugador i Pedro Toro ha retallat diferències amb un gol de penal. Una cinquena falta inexistent d’Adolfo ha afavorit el Llevant i ha condicionat el joc dels catalans en el tram final. Un doble penal convertit per Cuzzolino a 2 minuts pel final ha pressionat encara més al Barça, que ha vist com Cecilio l’apartava de les semifinals quan només restaven 3 segons de partit.

El Llevant jugarà les semifinals dissabte (15:30 h) contra el vencedor del Viña Albali Valdepeñas-Osasuna (15 h) de demà.

En el primer partit del play-off, el Movistar Inter, el líder de la lliga en el moment de la suspensió, ha complert els pronòstics (3-1), tot i que 9 minuts per al final perdia contra el Jaén, per 0-1. Els quarts ee final completarà amb El Pozo Múrcia-Palma (17 h) de demà.