Handbol

Nou format, vells coneguts

Handbol. El Barça queda enquadrat en el grup B amb el Veszprém i el Kiel, que també jugaran la final a quatre de Colònia al desembre, i el Nantes en la renovada lliga de campions

La lliga de campions enceta una nova etapa, amb nou format de competició –s’ha reduït de 28 equips a 16–, nou trofeu, nou logotip, nou web, però vells coneguts. El Barça ha quedat enquadrat en el grup B, al costat de dos gegants de la competició, el Veszprém de David Davis i el Kiel Filip Jícha, que també tenen guanyat el bitllet per a la final a quatre del curs passat, pendent de resolució el 28 i el 29 de desembre a Colònia. L’altre rival de consideració és el Nantes d’Alberto Entrerríos, un dels equips capdavanters de la potent lliga francesa. Entre aquests quatre equips s’haurien de jugar teòricament les dues primeres places del grup, que donen el bitllet directe als quarts de final. Completen el grup l’Aalborg, el Zaporozhye, el Celje i el Zagreb. El grup A està format pel Vardar, encara vigent campió de la competició, el París Saint-Germain, el Kielce, el Porto, el Pick Szeged, el Meixkov Brest, l’Elverum i el Flensburg-Handewitt. La fase de grups es disputarà a doble volta del 16 de setembre al 4 de març, i els dies assignats per jugar són els dimecres i els dijous.

Els dos primers de cada grup accediran directament als quarts de final, i del tercer al sisè es creuaran en l’eliminatòria de vuitens. La final a quatre es tornarà a disputar al Lanxess Arena de Colònia, el 12 i el 13 de juny del 2021.

El tècnic del Barça, Xavi Pascual, va fer ahir una primera valoració del resultat del sorteig efectuat a Viena. “És un grup molt complicat, on ara mateix podem trobar dos equips que també seran a la final a quatre que hem de jugar al desembre. I tant el Veszprém com el Kiel són candidats a guanyar la Champions de la temporada passada. És un grup duríssim perquè cap dels equips és un rival senzill”, ressalta. En tot cas, té clar que amb el nou format de competició el nivell d’exigència és màxim: “Per l’altre costat tampoc és que sigui fàcil perquè els noms ara mateix igual ens distorsionen la realitat. Hem de veure com comença la temporada, com comencen els equips. O sigui, el que està clar és que haurem de lluitar per quedar com més amunt millor, en la primera o la segona plaça que donen l’accés directe als quarts de final.” El camí ja està marcat. “L’objectiu és arribar a la final a quatre i està clar que quedar primer o segon et dona l’oportunitat d’estalviar-te una eliminatòria, i amb la temporada que ens ve al davant seria molt important. D’altra banda, tampoc t’assegura res perquè els rivals que vindran de vuitens seran molt complicats. Haurem d’intentar treure el màxim punts, sabent que sempre hi ha equips amagats, com ara el Zaporozhye, o la dificultat que comporta jugar a la pista de l’Aalborg o a Nantes”, sentencia.

EL PROTAGONISTA

És un grup duríssim on hi ha equips com ara el Veszprém o el Kiel, que també seran a la final a quatre del desembre
Lluitarem per ser com més amunt millor, primers o segons, per estalviar-nos els vuitens de final
Xavi Pascual
entrenador del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)