Voleibol

El grup del canvi de Zamora fa trontollar el poder en l’assemblea de la RFEVB

Voleibol.

El grup opositor pel canvi que lidera la presidenta de la federació catalana Maribel Zamora i que compta amb el suport d’onze de les dinous federacions, es va fer notar en la 57a edició de l’assemblea de la federació espanyola dissabte a Madrid, realitzada de manera presencial en l’hotel Weare amb 70 assemblearis. El grup del canvi va tombar sis de les propostes presentades per l’espanyola i el seu president Agustín Martín Santos, un fet del tot inusual que el va treure de polleguera segons fonts presencials i que confirma tant la mar de fons que hi ha en el voleibol estatal com les possibilitats reals del grup de Zamora en les pròximes i imminents eleccions que encara no tenen data de celebració. Generalment, en aquest tipus d’assembles, les propostes acostumen a estar precuinades. Martín Santos, que du vint anys en el poder i va cessar Zamora de vicepresidenta quan va saber que la catalana es volia presentar a les eleccions, va aprovar la proposta de no donar títols ni en la superlliga masculina ni en la femenina per un ajustat 25-23 i una abstenció. La xifra total no s’adiu al total d’assemblearis perquè la reunió, que va arrencar al matí, es va allargar fins al vespre i a la tarda alguns dels convocats ja havien marxat. Zamora i el seu grup consideraven que tant el Logronyo en la Superlliga femenina com l’Unicaja Almeria en la masculina havien de ser considerats campions. L’assemblea també va corroborar indirectament els descensos del Sant Cugat i el CVB Barça en la Superlliga femenina, que tindrà dotze equips i que no ha baixat cap club en la masculina, que s’amplia a catorze, tot i que el president volia que Melilla baixés tot i que la comissió delegada ja havia determinat la seva permanència. El Sant Cugat està pendent d’un recurs interposat al Consell Superior d’Esports (CSD). Es va aprovar que la copa masculina la jugaran vuit equips i la femenina, sis. També es va acordar, entre d’altres propostes com el resultat negatiu de l’exercici de 53.561,63 euros i un pressupost per al 2020 de 3.241.007,07 euros, que la Superlliga 2 podrà tenir 24 equips de forma excepcional.

Els punts de conflicte

Els punts denegats per l’assemblea van ser: no aprovar l’autorització a la comissió delegada a realitzar les modificacions pertinents en les estructures de les competicions estatals, per adaptar-les a el nombre d’equips inscrits. No aprovar l’autorització al comitè executiu per modificar les normes de Superlliga per promoure el desenvolupament de la divisió d’honor. No aprovar l’autorització a la signatura d’acords per a la promoció i desenvolupament del voleibol i vòlei platja. No aprovar l’autorització relativa a la signatura de convenis o un altre tipus de protocols per a la construcció i equipament d’instal·lacions de voleibol i vòlei Platja. No aprovar l’autorització a la concessió per part de la RFEVB de préstecs a l’empresa Centro Internacional de Desenvolupament de Voleibol i Vòlei Platja SLU i no aprovar la creació d’un fons de contingència de la RFEVB.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)