Atletisme

Dimiteix el president de la federació de Rússia

Atletisme. La renúncia de Ievgueni Iurtxenko estava cantada per les nombroses crítiques rebudes des que es va negar a pagar la multa imposada per la World Athletics

El president de la Federació Russa d’Atletisme (FRA) Ievgueni Iurtxenko ha anunciat avui la seva dimissió, una decisió esperada després que l’organisme que presideix no pogués pagar la multa imposada per la World Athletics el passat 1 de juliol, la qual cosa li va comportar fortes crítiques tant de la federació internacional com dels propis atletes russos. “Avui anuncio la meva dimissió de la FRA i per tant s’inicia el procés per a la reelecció de personal administratiu clau”, ha comunicat a través d’una nota de premsa.

Iurtxenko, que ocupava el càrrec des del febrer del 2020, ha mostrat el seu agraïment a tots aquells “que no son indiferents al destí de l’atletisme rus i amb qui he hagut de treballar durant aquest breu, però molt complex temps”. I afegeix: “Espero que el nou president electe pugui avançar en la solució d’aquestes dificultats que patim durant gairebé cinc anys en les relacions amb la World Athletics i garanteixi un finançament suficient per tirar endavant la federació.”

El mes de març la World Athletics (WA) va anunciar que Rússia podria enviar a deu atletes neutrals als Jocs Olímpics, mundials i europeus amb la condició que pagués una multa de 5 milions de dòlars i 1,3 milions en costos abans de l’1 de juliol d’aquest any. La FRA s’hi va negar escudant-se en la falta de fons, tot i que només ho va admetre quan faltaven poques setmanes perquè s’exhaurís el termini. El president de la WA Sebastian Coe ja va expressar en el seu moment la decepció per aquest impagament de la multa per la seva connivència amb el dopatge i va afirmar que la FRA li havia fallat als seus atletes. El màxim organisme de l’atletisme mundial haurà de decidir a finals de mes la possible exclusió dels atletes russos de qualsevol tipus de competició i en qualsevol estatus.

La saltadora d’alçada Maria Lasitskene, igual que altres esportistes russos, havia responsabilitzat Iurtxenko de la possible pèrdua del seu dret a participar en competicions internacionals. En aquest sentit, va lamentar que el president de la FRA primer s’alegrés de la concessió d’estatus neutral a deu atletes russos i tres setmanes abans del termini de pagament de la multa arribés a la conclusió que la decisió de la WA era “il·legal”. “Amb els seus actes ha traït als atletes nets. Jo no estic segura que el nostre esport pugui sortir d’aquesta situació amb una persona com aquesta al capdavant”, va sentenciar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)